De Brusselse regering heeft vanaf 22 februari opnieuw boetes uitgeschreven voor luchtvaartmaatschappijen die de geluidsnormen overschrede. Nochtans had de Vlaamse regering toen een belangenconflict ingeroepen tegen de Brusselse beslsissing om een nultolerantie in te voeren bij het overschrijven van de geluidsnormen. De boetes waren gericht tegen Air Cargo Global, Singapore Airlines Cargo en Brussels Airlines.

De Brusselse regering toont door het uitschrijven van die boetes een 'manifeste onwil' om tot een luchthavenakkoord te komen, zegt Weyts. Hij roept de betrokken luchtvaartmaatschappijen op om de boetes juridisch aan te vechten en hij zal de Vlaamse regering vragen om daar zelf ook juridisch, in tussenbeide te komen.

De Brusselse regering heeft vanaf 22 februari opnieuw boetes uitgeschreven voor luchtvaartmaatschappijen die de geluidsnormen overschrede. Nochtans had de Vlaamse regering toen een belangenconflict ingeroepen tegen de Brusselse beslsissing om een nultolerantie in te voeren bij het overschrijven van de geluidsnormen. De boetes waren gericht tegen Air Cargo Global, Singapore Airlines Cargo en Brussels Airlines. De Brusselse regering toont door het uitschrijven van die boetes een 'manifeste onwil' om tot een luchthavenakkoord te komen, zegt Weyts. Hij roept de betrokken luchtvaartmaatschappijen op om de boetes juridisch aan te vechten en hij zal de Vlaamse regering vragen om daar zelf ook juridisch, in tussenbeide te komen.