Werkgroep in Vlaams Parlement gaat uittredingsvergoedingen herbekijken

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen (CD&V) © Belga

In het Vlaams Parlement gaat een werkgroep zich buigen over de discussie rond de uittredingsvergoedingen. Dat heeft het Uitgebreid Bureau van het parlement maandag beslist. De werkgroep komt woensdag een eerste keer samen. Dat heeft parlementsvoorzitter Jan Peumans aan Belga bevestigd.

Het vertrek uit de nationale politiek van CD&V-kopstukken Jo Vandeurzen en Pieter De Crem heeft de discussie over de uittredingsvergoedingen van volksvertegenwoordigers opnieuw doen oplaaien. Verschillende partijen hebben al laten verstaan dat ze het bestaande systeem willen hervormen en ook parlementsvoorzitter Jan Peumans toonde zich al bereid het debat over de vergoedingen te heropenen.

Vandaag/maandag heeft het Uitgebreid Bureau van het parlement alvast beslist de werkgroep ‘leden’ – de werkgroep die eerder ook al vergaderde over het statuut, de vergoedingen en pensioenen van de parlementsleden – opnieuw samen te roepen. In die werkgroep zetelen de verschillende fractieleiders en voorzitter Peumans zelf. Bedoeling is dat de werkgroep woensdag een eerste keer vergadert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content