Rond 23 uur bevonden er zich nog steeds een honderdtal personen in de omgeving. Quinaux zegt dat ze in kleine groepjes de confrontatie proberen aan te gaan met de politie.

Net zoals de voorbije nacht is er vandalisme aan straatmeubilair en reclamepanelen. De politie stond nochtans klaar om in te grijpen bij de minste schermutseling. Er stond vier pelotons klaar, twee waterkanonnen en een pantservoertuig, zegt Quinaux.

De politie bestormde rond 21.30 de groep relschoppers, nadat enkelen barricaden in brand hadden gestoken op de rotonde. De menigte werd met het waterkanon uiteengedreven.

De politie van Charleroi zegt dat het 'relschoppers' zijn die 's avonds in de wijk de plaats innemen van 'gilets jaunes', de beweging die protesteert tegen de belastingverhoging op brandstof. Quinaux spreekt van scènes van 'stedelijke guerilla', met mannen die straatstenen loswrikken om ze als projectielen te lanceren.

Bij de politie zelf is er sprake van materiële schade aan voertuigen en fysieke schade. 'Maar de interventie is nog bezig, we maken nadien de balans op', zei de woordvoerder om 23 uur.

Er zijn wel al zeker drie bestuurlijke aanhoudingen gebeurd.

Voor meer relevante informatie, zie ook Huis te koop in Charleroi

Rond 23 uur bevonden er zich nog steeds een honderdtal personen in de omgeving. Quinaux zegt dat ze in kleine groepjes de confrontatie proberen aan te gaan met de politie. Net zoals de voorbije nacht is er vandalisme aan straatmeubilair en reclamepanelen. De politie stond nochtans klaar om in te grijpen bij de minste schermutseling. Er stond vier pelotons klaar, twee waterkanonnen en een pantservoertuig, zegt Quinaux. De politie bestormde rond 21.30 de groep relschoppers, nadat enkelen barricaden in brand hadden gestoken op de rotonde. De menigte werd met het waterkanon uiteengedreven. De politie van Charleroi zegt dat het 'relschoppers' zijn die 's avonds in de wijk de plaats innemen van 'gilets jaunes', de beweging die protesteert tegen de belastingverhoging op brandstof. Quinaux spreekt van scènes van 'stedelijke guerilla', met mannen die straatstenen loswrikken om ze als projectielen te lanceren. Bij de politie zelf is er sprake van materiële schade aan voertuigen en fysieke schade. 'Maar de interventie is nog bezig, we maken nadien de balans op', zei de woordvoerder om 23 uur. Er zijn wel al zeker drie bestuurlijke aanhoudingen gebeurd.Voor meer relevante informatie, zie ook Huis te koop in Charleroi