In 2009 verloren 117 jongeren het leven in een ongeval tijdens een weekendnacht. Elke week sterven dus minstens twee 18- tot 24-jarigen bij een weekendongeval, zo melden De Standaard en Het Nieuwsblad dinsdag.

"Van alle weekendverkeersdoden is een kwart tussen de achttien en de vierentwintig jaar", zegt staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V). "Nochtans maken zij maar 10 procent uit van de volwassen bevolking. Hun leeftijdsgroep is dus duidelijk oververtegenwoordigd onder de dodelijke slachtoffers. Dat is zo op elk moment van de week, maar het neemt sterk toe tijdens de weekendnachten."

Het cijfer houdt voor het eerst rekening met met zowel de bestuurders als de inzittenden van de auto's die betrokken zijn bij een ongeval. Daardoor ligt het hoger dan eerdere cijfers. Zo kwamen volgens het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) in 2009 'maar' 94 jongeren om bij een weekendongeval. Vandaag geeft Schouppe samen met BIVV de aftrap voor een nieuwe campagne tegen weekendongevallen. (Belga)

In 2009 verloren 117 jongeren het leven in een ongeval tijdens een weekendnacht. Elke week sterven dus minstens twee 18- tot 24-jarigen bij een weekendongeval, zo melden De Standaard en Het Nieuwsblad dinsdag. "Van alle weekendverkeersdoden is een kwart tussen de achttien en de vierentwintig jaar", zegt staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V). "Nochtans maken zij maar 10 procent uit van de volwassen bevolking. Hun leeftijdsgroep is dus duidelijk oververtegenwoordigd onder de dodelijke slachtoffers. Dat is zo op elk moment van de week, maar het neemt sterk toe tijdens de weekendnachten." Het cijfer houdt voor het eerst rekening met met zowel de bestuurders als de inzittenden van de auto's die betrokken zijn bij een ongeval. Daardoor ligt het hoger dan eerdere cijfers. Zo kwamen volgens het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) in 2009 'maar' 94 jongeren om bij een weekendongeval. Vandaag geeft Schouppe samen met BIVV de aftrap voor een nieuwe campagne tegen weekendongevallen. (Belga)