Dat melden La Dernière Heure en La Libre Belgique.

De regering van minister-president Willy Borsus (MR) had bij haar aantreden een meerderheid van 38 op 75 zetels, amper één zetel op overschot dus. Door het vertrek van Potigny vervalt die ene zetel en moet de regering van MR en CDH het zonder meerderheid doen, al wil Potigny wel 'geval per geval' en 'samen met haar collega André-Pierre Puget (een onafhankelijk parlementslid die eerder al overstapte naar de Liste Destexhe, red)' bekijken.

Volgens Destexhe is het niet de bedoeling om de Waalse regering te doen vallen. 'We willen simpelweg onze mening geven en eventueel nog teksten aanpassen.'

Het Brusselse parlementslid kondigde twee weken geleden aan dat hij de MR verlaat en zijn eigen partij opricht. De Liste Destexhe is een soort Franstalige N-VA, al houden beide partijen er wel verschillende communautaire standpunten op na.

Dat melden La Dernière Heure en La Libre Belgique.De regering van minister-president Willy Borsus (MR) had bij haar aantreden een meerderheid van 38 op 75 zetels, amper één zetel op overschot dus. Door het vertrek van Potigny vervalt die ene zetel en moet de regering van MR en CDH het zonder meerderheid doen, al wil Potigny wel 'geval per geval' en 'samen met haar collega André-Pierre Puget (een onafhankelijk parlementslid die eerder al overstapte naar de Liste Destexhe, red)' bekijken. Volgens Destexhe is het niet de bedoeling om de Waalse regering te doen vallen. 'We willen simpelweg onze mening geven en eventueel nog teksten aanpassen.' Het Brusselse parlementslid kondigde twee weken geleden aan dat hij de MR verlaat en zijn eigen partij opricht. De Liste Destexhe is een soort Franstalige N-VA, al houden beide partijen er wel verschillende communautaire standpunten op na.