"De familie Lambrecks is ontgoocheld dat de voorwaardelijke vrijlating van Michelle Martin zo vroeg kan. Zij heeft de helft van haar straf uitgezeten, in een dossier van deze omvang is dat gewoon te snel", aldus meester Vercraeye.

De familie van Eefje Lambrecks werd door de rechtbank van de uitvoering van de strafprocedure op de hoogte gehouden. Ook heeft zij kennis genomen van de voorwaarden volgens dewelke Martin vrijgelaten kan worden.

Voorwaarden

Als Martin vrijkomt, zal ze zich aan een aantal strikte voorwaarden moeten houden. Zo mag ze niet in de buurt van de familie van de slachtoffers komen, niet met de media praten en moet ze - voor zover dat mogelijk is - de schadevergoeding verder betalen.

De strafuitvoeringsrechtbank van Bergen heeft maandag beslist dat er geen bezwaren meer zijn tegen de voorwaardelijke vrijlating. Het openbaar ministerie kan wel nog in cassatie gaan tegen die beslissing en zal dit hoogstwaarschijnlijk ook doen. Ze heeft daarvoor tot dinsdag 16u de tijd.

Martin zit sinds 1996 in de gevangenis. In 2004 werd ze veroordeeld tot 30 jaar cel voor haar betrokkenheid in de zaak-Dutroux. Sinds haar opsluiting in 1996 is dit al de vierde keer dat de voorwaardelijke vrijlating gevraagd wordt. (Belga/TE)

"De familie Lambrecks is ontgoocheld dat de voorwaardelijke vrijlating van Michelle Martin zo vroeg kan. Zij heeft de helft van haar straf uitgezeten, in een dossier van deze omvang is dat gewoon te snel", aldus meester Vercraeye. De familie van Eefje Lambrecks werd door de rechtbank van de uitvoering van de strafprocedure op de hoogte gehouden. Ook heeft zij kennis genomen van de voorwaarden volgens dewelke Martin vrijgelaten kan worden. Voorwaarden Als Martin vrijkomt, zal ze zich aan een aantal strikte voorwaarden moeten houden. Zo mag ze niet in de buurt van de familie van de slachtoffers komen, niet met de media praten en moet ze - voor zover dat mogelijk is - de schadevergoeding verder betalen. De strafuitvoeringsrechtbank van Bergen heeft maandag beslist dat er geen bezwaren meer zijn tegen de voorwaardelijke vrijlating. Het openbaar ministerie kan wel nog in cassatie gaan tegen die beslissing en zal dit hoogstwaarschijnlijk ook doen. Ze heeft daarvoor tot dinsdag 16u de tijd. Martin zit sinds 1996 in de gevangenis. In 2004 werd ze veroordeeld tot 30 jaar cel voor haar betrokkenheid in de zaak-Dutroux. Sinds haar opsluiting in 1996 is dit al de vierde keer dat de voorwaardelijke vrijlating gevraagd wordt. (Belga/TE)