Het plein voor het Brusselse justitiepaleis is niet toegankelijk voor voertuigen en afgesloten met prikkeldraad, meldt persagentschap Belga.

Politiemensen van een speciale eenheid zijn aanwezig in het justitiepaleis en mensen die het paleis willen binnengaan moeten hun identiteit kenbaar maken.

Zware dreiging El Aroud en Beyayo staan samen met nog vijf andere beklaagden terecht omdat ze mensen zouden hebben geronseld voor de jihad en terreuraanslagen zouden hebben beraamd.

Het crisiscentrum zegt dat het informatie heeft gekregen van het federale parket, dat er tijdens de laatste week van het proces een ontsnappings- en/of bevrijdingspoging zou kunnen plaatsvinden.

"Op basis van een evaluatie door het OCAD (Coördinatieorgaan voor de Analyse van de Dreiging) blijkt dat er een zware dreiging is, met een hoog waarschijnlijkheidsgehalte", luidt het.

Het gebruik van wapens en geweld zou tot de mogelijkheden behoren. De strenge veiligheidsmaatregelen blijven de hele verdere duur van het terrorismeproces van kracht.

Het plein voor het Brusselse justitiepaleis is niet toegankelijk voor voertuigen en afgesloten met prikkeldraad, meldt persagentschap Belga. Politiemensen van een speciale eenheid zijn aanwezig in het justitiepaleis en mensen die het paleis willen binnengaan moeten hun identiteit kenbaar maken. Zware dreiging El Aroud en Beyayo staan samen met nog vijf andere beklaagden terecht omdat ze mensen zouden hebben geronseld voor de jihad en terreuraanslagen zouden hebben beraamd. Het crisiscentrum zegt dat het informatie heeft gekregen van het federale parket, dat er tijdens de laatste week van het proces een ontsnappings- en/of bevrijdingspoging zou kunnen plaatsvinden. "Op basis van een evaluatie door het OCAD (Coördinatieorgaan voor de Analyse van de Dreiging) blijkt dat er een zware dreiging is, met een hoog waarschijnlijkheidsgehalte", luidt het. Het gebruik van wapens en geweld zou tot de mogelijkheden behoren. De strenge veiligheidsmaatregelen blijven de hele verdere duur van het terrorismeproces van kracht.