Dat schrijven de kranten van Mediahuis.

Pesten op het werk is al sinds 2002 strafbaar. Maar, zeggen Kamerleden Carina Van Cauter en Sabien Lahaye-Battheu, auteurs van het wetsvoorstel: "Pesten komt steeds meer ook buiten de werkomgeving voor. De wetgever mag niet blind blijven voor die evolutie."

Het voorstel laat de ruimte om bijvoorbeeld cyberpesten strafbaar te maken. De liberalen willen dat ook de omgeving van het slachtoffer een klacht kan indienen tegen pesters, ook als het slachtoffer zelfdoding heeft gepleegd. De straffen die Open Vld voorstelt, lopen op tot drie jaar cel en 6.000 euro boete voor de ergste gevallen.

Volgens de indieners onderschrijven CD&V en N-VA de 'geest' van het voorstel. Open VLD benadrukt wel dat het voorstel enkel voor volwassenen opgaat.

(Belga/RR)

Dat schrijven de kranten van Mediahuis.Pesten op het werk is al sinds 2002 strafbaar. Maar, zeggen Kamerleden Carina Van Cauter en Sabien Lahaye-Battheu, auteurs van het wetsvoorstel: "Pesten komt steeds meer ook buiten de werkomgeving voor. De wetgever mag niet blind blijven voor die evolutie." Het voorstel laat de ruimte om bijvoorbeeld cyberpesten strafbaar te maken. De liberalen willen dat ook de omgeving van het slachtoffer een klacht kan indienen tegen pesters, ook als het slachtoffer zelfdoding heeft gepleegd. De straffen die Open Vld voorstelt, lopen op tot drie jaar cel en 6.000 euro boete voor de ergste gevallen. Volgens de indieners onderschrijven CD&V en N-VA de 'geest' van het voorstel. Open VLD benadrukt wel dat het voorstel enkel voor volwassenen opgaat.(Belga/RR)