Vandenbossche zat van 2004 tot 2009 de commissie Cultuur in het Vlaams Parlement voor, maar hij was ook voorzitter van het Louis Paul Boongenootschap en het Vermeylenfonds. "Ik heb niemand gekend die de afgelopen 20 jaar zo met cultuur bezig was, zowel theoretisch in het parlement, als praktisch als animator van de culturele sector", reageerde sp.a-voorzitter Bruno Tobback.

Tobback zat jaren samen met Dany Vandenbossche in het Vlaams parlement en zei in een reactie aan Belga dat zijn overlijden als een verrassing kwam. Hij herinnerde Vandenbossche als iemand die zich actief inzette voor de cultuur, zowel in het parlement als op het terrein. Dany Vandenbossche werd geboren op 2 april 1956. Hij zetelde in de gemeenteraad van Gent tussen 1995 en 2006. Tussen 1990 en 1995 was hij OCMW-ondervoorzitter, en tussen 1995 en 1996 een jaar schepen.

Cultuur en media

Op nationaal vlak zetelde hij van 1995 tot 1999 in de Kamer en daarna verhuisde hij naar het Vlaams parlement waar hij zich ontpopte tot de cultuur- en mediaspecialist van de partij. Zo was hij zijn eerste legislatuur ondervoorzitter en vanaf 1999 voorzitter van de commissie Cultuur en Media. In 2009 zette hij een punt achter zijn politieke carrière.

Louis Paul Boongenootschap en Vermeylenfonds

Vandenbossche stond ook bekend als organisator van culturele evenementen. Eind oktober werd hij de nieuwe voorzitter van het Louis Paul Boongenootschap en hij was ook sinds maart 2012 voorzitter van het Vermeylenfonds. De raad van bestuur en de directie van het Vermeylenfonds melden in een reactie dat Dany Vandenbossche gemist zal worden. Als algemeen voorzitter 'toonde hij zich meteen een aanwezige en gedreven voorzitter, die zich met hart en ziel voor het fonds inzette'.

'Hartelijk en warm'

Politici van verschillende partijen reageerden zondag verslagen op het overlijden van hun gewezen collega. Yves Leterme (CD&V) herinnert Vandenbossche als een van de eerste collega's in de Kamer en omschrijft het als een 'fijne, milde mens'. De Gentse Open Vld'er Mathias De Clercq herinnert hem als een 'hartelijk en warm mens', terwijl sp.a-Vlaams parlementslid Philippe De Coene en -Europarlementslid Saïd El Khadraoui erkennen verweesd achter te blijven door het overlijden van hun collega.

(Belga/BO)

Vandenbossche zat van 2004 tot 2009 de commissie Cultuur in het Vlaams Parlement voor, maar hij was ook voorzitter van het Louis Paul Boongenootschap en het Vermeylenfonds. "Ik heb niemand gekend die de afgelopen 20 jaar zo met cultuur bezig was, zowel theoretisch in het parlement, als praktisch als animator van de culturele sector", reageerde sp.a-voorzitter Bruno Tobback.Tobback zat jaren samen met Dany Vandenbossche in het Vlaams parlement en zei in een reactie aan Belga dat zijn overlijden als een verrassing kwam. Hij herinnerde Vandenbossche als iemand die zich actief inzette voor de cultuur, zowel in het parlement als op het terrein. Dany Vandenbossche werd geboren op 2 april 1956. Hij zetelde in de gemeenteraad van Gent tussen 1995 en 2006. Tussen 1990 en 1995 was hij OCMW-ondervoorzitter, en tussen 1995 en 1996 een jaar schepen. Cultuur en mediaOp nationaal vlak zetelde hij van 1995 tot 1999 in de Kamer en daarna verhuisde hij naar het Vlaams parlement waar hij zich ontpopte tot de cultuur- en mediaspecialist van de partij. Zo was hij zijn eerste legislatuur ondervoorzitter en vanaf 1999 voorzitter van de commissie Cultuur en Media. In 2009 zette hij een punt achter zijn politieke carrière. Louis Paul Boongenootschap en Vermeylenfonds Vandenbossche stond ook bekend als organisator van culturele evenementen. Eind oktober werd hij de nieuwe voorzitter van het Louis Paul Boongenootschap en hij was ook sinds maart 2012 voorzitter van het Vermeylenfonds. De raad van bestuur en de directie van het Vermeylenfonds melden in een reactie dat Dany Vandenbossche gemist zal worden. Als algemeen voorzitter 'toonde hij zich meteen een aanwezige en gedreven voorzitter, die zich met hart en ziel voor het fonds inzette'. 'Hartelijk en warm' Politici van verschillende partijen reageerden zondag verslagen op het overlijden van hun gewezen collega. Yves Leterme (CD&V) herinnert Vandenbossche als een van de eerste collega's in de Kamer en omschrijft het als een 'fijne, milde mens'. De Gentse Open Vld'er Mathias De Clercq herinnert hem als een 'hartelijk en warm mens', terwijl sp.a-Vlaams parlementslid Philippe De Coene en -Europarlementslid Saïd El Khadraoui erkennen verweesd achter te blijven door het overlijden van hun collega. (Belga/BO)