Van de kandidaten die zich inschrijven voor de vrijwillige legerdienst is zowat zeventig procent Franstalig.

De vrijwillige legerdienst werd door ontslagnemend minister van Defensie Pieter De Crem ingevoerd voor jongeren van 24 tot 26 jaar. Ze kunnen kiezen voor een tijdelijk verblijf in het leger als soldaat, onderofficier of officier voor een periode van minstens twee jaar.

De eerste zes maanden krijgen ze een soldij van ongeveer 7 euro per dag. Daarna worden ze betaald als elke militair uit hun personeelscategorie.

Kandidaten konden zich inschrijven vanaf 23 juli. Op vrijdag 6 augustus worden de inschrijvingen voor de eerste lichting van 155 plaatsen afgesloten. Volgend jaar zijn er 220 plaatsen beschikbaar.

Op enkele dagen voor het einde van de inschrijvingen hadden zich al zowat 540 jongeren ingeschreven. Dat voldoet volgens Defensie aan de verwachtingen. Van de kandidaten is zeventig procent Franstalig.

De kandidaten moeten geen examen afleggen, wel medische en fysieke proeven. Wie slaagt, kan in oktober bij Defensie aan de slag. Degenen die zich het eerst inschreven, maken het meeste kans.

Van de kandidaten die zich inschrijven voor de vrijwillige legerdienst is zowat zeventig procent Franstalig.De vrijwillige legerdienst werd door ontslagnemend minister van Defensie Pieter De Crem ingevoerd voor jongeren van 24 tot 26 jaar. Ze kunnen kiezen voor een tijdelijk verblijf in het leger als soldaat, onderofficier of officier voor een periode van minstens twee jaar.De eerste zes maanden krijgen ze een soldij van ongeveer 7 euro per dag. Daarna worden ze betaald als elke militair uit hun personeelscategorie.Kandidaten konden zich inschrijven vanaf 23 juli. Op vrijdag 6 augustus worden de inschrijvingen voor de eerste lichting van 155 plaatsen afgesloten. Volgend jaar zijn er 220 plaatsen beschikbaar.Op enkele dagen voor het einde van de inschrijvingen hadden zich al zowat 540 jongeren ingeschreven. Dat voldoet volgens Defensie aan de verwachtingen. Van de kandidaten is zeventig procent Franstalig.De kandidaten moeten geen examen afleggen, wel medische en fysieke proeven. Wie slaagt, kan in oktober bij Defensie aan de slag. Degenen die zich het eerst inschreven, maken het meeste kans.