Dat schrijven Het Nieuwsblad en de kranten van Sudpresse.

De Nederlands-Marokkaanse prediker, El Alami Amaouch, alias Shay Alami Abu Hamza, kwam vier jaar geleden in Dison, bij Verviers, wonen. Op het internet is te zien hoe hij daar opruiende taal predikte, en onder meer opriep om een dichter de benen af te hakken. Volgens de Staatsveiligheid dweepte de imam met de Algerijn Mohammed Merah, die vier jaar geleden in Toulouse in een joodse school drie kinderen en een volwassene doodde.

Gesloten instelling

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft het afgelopen anderhalf jaar meermaals een Koninklijk Besluit ondertekend om de man het land uit te zetten, maar de imam ging telkens in beroep. Dat beroep werd vrijdag echter verworpen.

De imam heeft nu 30 dagen de tijd om België vrijwillig te verlaten. Indien hij dat niet doet, wordt hij naar een gesloten instelling gestuurd en onder begeleiding overgebracht naar Nederland. De 17-jarige zoon van Amaouch, die in augustus voor ophef zorgde met een videoboodschap waarin hij oproept om alle christenen te doden, blijft nog minstens enkele maanden in een gesloten instelling.

(Belga/RR)

Dat schrijven Het Nieuwsblad en de kranten van Sudpresse. De Nederlands-Marokkaanse prediker, El Alami Amaouch, alias Shay Alami Abu Hamza, kwam vier jaar geleden in Dison, bij Verviers, wonen. Op het internet is te zien hoe hij daar opruiende taal predikte, en onder meer opriep om een dichter de benen af te hakken. Volgens de Staatsveiligheid dweepte de imam met de Algerijn Mohammed Merah, die vier jaar geleden in Toulouse in een joodse school drie kinderen en een volwassene doodde. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft het afgelopen anderhalf jaar meermaals een Koninklijk Besluit ondertekend om de man het land uit te zetten, maar de imam ging telkens in beroep. Dat beroep werd vrijdag echter verworpen. De imam heeft nu 30 dagen de tijd om België vrijwillig te verlaten. Indien hij dat niet doet, wordt hij naar een gesloten instelling gestuurd en onder begeleiding overgebracht naar Nederland. De 17-jarige zoon van Amaouch, die in augustus voor ophef zorgde met een videoboodschap waarin hij oproept om alle christenen te doden, blijft nog minstens enkele maanden in een gesloten instelling.(Belga/RR)