D. Dat deelde Buitenlandse Zaken in Athene donderdag mee. Er moet overlegd worden "hoe de vriendschappelijke betrekkingen tussen beide landen en volkeren gevrijwaard kunnen blijven", klinkt het in een verklaring.

Griekenland had twee dagen geleden al met een diplomatieke nota tegen de door Wenen georganiseerde conferentie van de westelijke Balkanlanden geprotesteerd. Athene legde er de nadruk op dat de conferentie over de migratiecrisis "eenzijdig en absoluut geen vriendschappelijke stap" was.

Griekenland denkt dat Oostenrijk ook achter de grenssluiting van zijn noordelijk buurland Macedonië zit. (Belga/JH)

D. Dat deelde Buitenlandse Zaken in Athene donderdag mee. Er moet overlegd worden "hoe de vriendschappelijke betrekkingen tussen beide landen en volkeren gevrijwaard kunnen blijven", klinkt het in een verklaring.Griekenland had twee dagen geleden al met een diplomatieke nota tegen de door Wenen georganiseerde conferentie van de westelijke Balkanlanden geprotesteerd. Athene legde er de nadruk op dat de conferentie over de migratiecrisis "eenzijdig en absoluut geen vriendschappelijke stap" was. Griekenland denkt dat Oostenrijk ook achter de grenssluiting van zijn noordelijk buurland Macedonië zit. (Belga/JH)