Vlaams minister van Armoedebestrijding en innovatie Ingrid Lieten (SP.A) maakt extra middelen vrij voor de strijd tegen voedselverspilling. Flanders Food, het innnovatieplatform van de Vlaamse voedingsindustrie, krijgt vijf miljoen extra voor projecten die de sector duurzamer moeten maken, waaronder het terugdringen van voedselverspilling.

Zowat 224.000 Belgische gezinnen doen jaarlijks een beroep op voedselhulp. Dat terwijl er per Vlaming jaarlijks 314 tot 372 kilogram nog perfect eetbaar voedsel wordt weggegooid.

Naast de extra middelen voor Flanders Food geeft Lieten ook 5.000 euro projectsubsidie aan de vzw Kommaraf, het voedselbedelingspunt in Aarschot. Kommaraf kwam als winnaar uit de bus van een projectoproep naar het meest creatieve project rond voedseloverschotten. (Belga/AVE)

Vlaams minister van Armoedebestrijding en innovatie Ingrid Lieten (SP.A) maakt extra middelen vrij voor de strijd tegen voedselverspilling. Flanders Food, het innnovatieplatform van de Vlaamse voedingsindustrie, krijgt vijf miljoen extra voor projecten die de sector duurzamer moeten maken, waaronder het terugdringen van voedselverspilling.Zowat 224.000 Belgische gezinnen doen jaarlijks een beroep op voedselhulp. Dat terwijl er per Vlaming jaarlijks 314 tot 372 kilogram nog perfect eetbaar voedsel wordt weggegooid. Naast de extra middelen voor Flanders Food geeft Lieten ook 5.000 euro projectsubsidie aan de vzw Kommaraf, het voedselbedelingspunt in Aarschot. Kommaraf kwam als winnaar uit de bus van een projectoproep naar het meest creatieve project rond voedseloverschotten. (Belga/AVE)