De Vlaamse regering blijft bij het voornemen om samen met de andere gewesten in België een kilometerheffing in te voeren, ook nu de Nederlandse regering niet langer in dat verhaal meestapt.

Dat heeft minister-president Kris Peeters (CD&V) woensdag gezegd na een onderhoud met zijn Nederlandse collega Mark Rutte (VVD) in Den Haag. Peeters was de eerste buitenlandse gast van de nieuwe Nederlandse minister-president.

De Vlaamse regering zoekt naar een manier om weggebruikers te laten betalen voor de wegen. Nadat Vlaanderen op aandringen van Nederland afzag van het wegenvignet werd gekozen voor een kilometerheffing. De vorige Nederlandse regering zou immers tegen 2012 een heffing invoeren voor alle wegvervoer

Maar de nieuwe Nederlandse regering laat dat plan varen. Peeters
betreurt dat, maar zegt dat dit niet belet dat Vlaanderen wil doorgaan
met het invoeren van een kilometerheffing voor vrachtwagens tegen 2013. Vlaanderen wil dat samen met Brussel en Wallonië doen. Volgende week overlegt Peeters daarover met zijn Waalse en Brusselse collega's.

Overleg

In plaats van de kilometerheffing voor auto's en vrachtwagens wil het Nederlands kabinet de accijnzen op brandstoffen verhogen. Peeters heeft er Rutte op gewezen dat dat ervoor kan zorgen dat veel
Nederlanders over de grens zullen tanken.

'De Nederlandse minister-president is zich daar bewust van en zegt dat hij met de buurlanden zal overleggen voor er hierover besluitvorming plaatsvindt', zo zei Peeters achteraf.

De Vlaamse minister-president wil de discussie daarover met
Nederland echter niet op de spits drijven. Met de Nederlandse regering is afgesproken om alle mobiliteitsdossiers waarin Vlaanderen en Nederland betrokken zijn (wegen, binnenvaart, IJzeren Rijn) op een rijtje te zetten.

De Vlaamse regering blijft bij het voornemen om samen met de andere gewesten in België een kilometerheffing in te voeren, ook nu de Nederlandse regering niet langer in dat verhaal meestapt.Dat heeft minister-president Kris Peeters (CD&V) woensdag gezegd na een onderhoud met zijn Nederlandse collega Mark Rutte (VVD) in Den Haag. Peeters was de eerste buitenlandse gast van de nieuwe Nederlandse minister-president. De Vlaamse regering zoekt naar een manier om weggebruikers te laten betalen voor de wegen. Nadat Vlaanderen op aandringen van Nederland afzag van het wegenvignet werd gekozen voor een kilometerheffing. De vorige Nederlandse regering zou immers tegen 2012 een heffing invoeren voor alle wegvervoerMaar de nieuwe Nederlandse regering laat dat plan varen. Peeters betreurt dat, maar zegt dat dit niet belet dat Vlaanderen wil doorgaan met het invoeren van een kilometerheffing voor vrachtwagens tegen 2013. Vlaanderen wil dat samen met Brussel en Wallonië doen. Volgende week overlegt Peeters daarover met zijn Waalse en Brusselse collega's. OverlegIn plaats van de kilometerheffing voor auto's en vrachtwagens wil het Nederlands kabinet de accijnzen op brandstoffen verhogen. Peeters heeft er Rutte op gewezen dat dat ervoor kan zorgen dat veel Nederlanders over de grens zullen tanken. 'De Nederlandse minister-president is zich daar bewust van en zegt dat hij met de buurlanden zal overleggen voor er hierover besluitvorming plaatsvindt', zo zei Peeters achteraf. De Vlaamse minister-president wil de discussie daarover met Nederland echter niet op de spits drijven. Met de Nederlandse regering is afgesproken om alle mobiliteitsdossiers waarin Vlaanderen en Nederland betrokken zijn (wegen, binnenvaart, IJzeren Rijn) op een rijtje te zetten.