Bij de jongeren van minder dan 25 jaar steeg de werkloosheid met 1,7 procent. Voortaan worden immers ook sommige jongeren die een 7de jaar in het bijzonder secundair onderwijs volgen aan de statistiek toegevoegd, verduidelijkt Muyters. "Er werd immers vastgesteld dat zij een zeker arbeidsmarktpotentieel hebben.

Bij de andere leeftijdscategorieën daalt de werkloosheid. De middenleeftijdsgroep daalt met 4,9 procent, bij de 50-plussers wordt een daling met 3,0 procent vastgesteld. De werkloosheid daalt in alle provincies, met West-Vlaanderen (-6,3 procent) en Limburg (-7,6 procent) als uitschieters. (Belga/NSK)

Bij de jongeren van minder dan 25 jaar steeg de werkloosheid met 1,7 procent. Voortaan worden immers ook sommige jongeren die een 7de jaar in het bijzonder secundair onderwijs volgen aan de statistiek toegevoegd, verduidelijkt Muyters. "Er werd immers vastgesteld dat zij een zeker arbeidsmarktpotentieel hebben. Bij de andere leeftijdscategorieën daalt de werkloosheid. De middenleeftijdsgroep daalt met 4,9 procent, bij de 50-plussers wordt een daling met 3,0 procent vastgesteld. De werkloosheid daalt in alle provincies, met West-Vlaanderen (-6,3 procent) en Limburg (-7,6 procent) als uitschieters. (Belga/NSK)