Jos Verstraeten, de Vlaamsgezinde pastoor die in 2002 door kardinaal Danneels uit zijn functie werd gezet, staat bij de verkiezingen weer op een N-VA-lijst. Verstraeten is lijstduwer op de Leuvense Kamerlijst.

Verstraeten werd in 1995 pastoor in de faciliteitengemeente
Wezembeek-Oppem. Hij kwam er in aanvaring met Franstalige katholieken omdat hij eentalige Franse misvieringen weigerde.

Hij werd door kardinaal Godfried Danneels uit zijn functie ontheven op beschuldiging dat hij zijn pastoorsfunctie misbruikte voor politieke doeleinden.

Verschillende solidariteitsacties konden Danneels niet van gedacht doen veranderen. Verstraeten werd overgeplaatst naar Vossem.

Net zoals bij de Vlaamse verkiezingen van 2009 staat Verstraeten bij de federale verkiezingen in juni weer op een N-VA-lijst.

Jos Verstraeten, de Vlaamsgezinde pastoor die in 2002 door kardinaal Danneels uit zijn functie werd gezet, staat bij de verkiezingen weer op een N-VA-lijst. Verstraeten is lijstduwer op de Leuvense Kamerlijst.Verstraeten werd in 1995 pastoor in de faciliteitengemeente Wezembeek-Oppem. Hij kwam er in aanvaring met Franstalige katholieken omdat hij eentalige Franse misvieringen weigerde.Hij werd door kardinaal Godfried Danneels uit zijn functie ontheven op beschuldiging dat hij zijn pastoorsfunctie misbruikte voor politieke doeleinden. Verschillende solidariteitsacties konden Danneels niet van gedacht doen veranderen. Verstraeten werd overgeplaatst naar Vossem. Net zoals bij de Vlaamse verkiezingen van 2009 staat Verstraeten bij de federale verkiezingen in juni weer op een N-VA-lijst.