De ministers van Toerisme Ben Weyts (N-VA) en voor Werk en Economie Philippe Muyters (N-VA) stelden vandaag een nieuw beleidsplan voor de Vlaamse horeca voor.

De Flanders Food Faculty, een faculteit gedragen vanuit de brede sector, zal zes projecten uit te werken krijgen, waarvan het eerste dit voorjaar nog verwezenlijkt moet worden. Het gaat om een manifest dat de Vlaamse culinaire identiteit vorm moet geven. Niet alleen welbepaalde producten en kwaliteit zijn daarvoor belangrijk, maar ook over ontvangst en gastvrijheid.

Dit najaar zet de faculteit in op lokaal ambassadeursschap, worden jongen talenten beter begeleid om internationaal te scoren op wedstrijden en komt er een innovatielaboratorium, een culinair uitwisselingsprogramma en een centraal infopunt voor internationale promotie.

Kosten terugdringen

Minister Muyters wil vooral de administratieve kosten en energiekosten terugdringen in de horeca. Ook het doelgroepenbeleid wordt versterkt, waardoor er tot zes keer meer jongeren in aanmerking komen om met korting aan de slag te gaan bij de horeca-ondernemers.

Er komen ook versterkende maatregelen op het vlak van competentie-ontwikkeling. Het gaat hierbij vooral over duaal leren en werken en individuele beroepsopleidingen. Een taskforce "horeca" zal de uitvoering van het horecabeleidsplan opvolgen. Die zal tweejaarlijks rapporteren over de stand van zaken en voorstellen rond nieuwe acties formuleren.

Collectief aankoopplatform

Vanuit Horeca Vlaanderen wordt er ook een collectief aankoopplatform opgericht om gezamenlijk diensten, goederen en zelfs energie te kopen. De Vlaamse regering wil zich ten dienste stellen van de horeca, en dat mag zelfs letterlijk genomen worden, want tijdens de presentatie nam minister Weyts een bestelling op en tapte minister Muyters enkele frisse pinten. (Belga)

De ministers van Toerisme Ben Weyts (N-VA) en voor Werk en Economie Philippe Muyters (N-VA) stelden vandaag een nieuw beleidsplan voor de Vlaamse horeca voor. De Flanders Food Faculty, een faculteit gedragen vanuit de brede sector, zal zes projecten uit te werken krijgen, waarvan het eerste dit voorjaar nog verwezenlijkt moet worden. Het gaat om een manifest dat de Vlaamse culinaire identiteit vorm moet geven. Niet alleen welbepaalde producten en kwaliteit zijn daarvoor belangrijk, maar ook over ontvangst en gastvrijheid. Dit najaar zet de faculteit in op lokaal ambassadeursschap, worden jongen talenten beter begeleid om internationaal te scoren op wedstrijden en komt er een innovatielaboratorium, een culinair uitwisselingsprogramma en een centraal infopunt voor internationale promotie. Minister Muyters wil vooral de administratieve kosten en energiekosten terugdringen in de horeca. Ook het doelgroepenbeleid wordt versterkt, waardoor er tot zes keer meer jongeren in aanmerking komen om met korting aan de slag te gaan bij de horeca-ondernemers. Er komen ook versterkende maatregelen op het vlak van competentie-ontwikkeling. Het gaat hierbij vooral over duaal leren en werken en individuele beroepsopleidingen. Een taskforce "horeca" zal de uitvoering van het horecabeleidsplan opvolgen. Die zal tweejaarlijks rapporteren over de stand van zaken en voorstellen rond nieuwe acties formuleren. Vanuit Horeca Vlaanderen wordt er ook een collectief aankoopplatform opgericht om gezamenlijk diensten, goederen en zelfs energie te kopen. De Vlaamse regering wil zich ten dienste stellen van de horeca, en dat mag zelfs letterlijk genomen worden, want tijdens de presentatie nam minister Weyts een bestelling op en tapte minister Muyters enkele frisse pinten. (Belga)