Groen vraagt Vlaams minister-president Kris Peeters om conclusies te trekken nu N-VA door de uitspraken van minister Philippe Muyters duidelijk maakt dat de partij niet meestapt in het samenwerkingsfederalisme dat hij voorstaat. Zo luidt de reactie van Vlaams fractieleidster Elisabeth Meuleman op de aankondiging van Muyters dat hij extra Vlaams geld weigert voor de federale regering.

'Deze crisis gaat over het voortbestaan van de regering'

Amper een paar weken na de vorige crisis binnen de Vlaamse meerderheid rond de hervorming van het onderwijs dient zich een nieuwe, diepe crisis aan, stelt Meuleman vast. "Deze crisis is existentieel, en gaat over het voortbestaan van deze regering.

Muyters stelt expliciet dat Vlaanderen niet extra zal bijdragen om het gat in de federale regering te helpen dichten. Er komen geen extra bijdragen voor de eigen ambtenarenpensioenen, geen middelen voor de usurperende bevoegdheden. Dus ook geen bijdrage voor een federale loonlastenverlaging. Met deze uitspraken plegen Muyters en de N-VA woordbreuk en gaan ze in tegen het regeerakkoord".

'N-VA is niet van plan om de zesde staatshevorming loyaal uit te voeren'

Voor Groen wordt nu pijnlijk duidelijk dat de N-VA niet van plan is om de zesde staatshervorming loyaal uit te voeren, zoals ze steeds beweerden. "Maar de partij blokkeert ons land ook economisch, want een snelle loonlastenverlaging is broodnodig voor een economische relance. Hiermee toont die partij aan dat ze onbetrouwbaar is en niet kan en wil mee besturen. Alle oplossingen voor een goede gang van zaken in ons land komen zo op de helling te staan", aldus Meuleman.

Groen vraagt aan Kris Peeters om conclusies te trekken. De partij wil hier woensdag een actualiteitsdebat over. (Belga/EE)

Groen vraagt Vlaams minister-president Kris Peeters om conclusies te trekken nu N-VA door de uitspraken van minister Philippe Muyters duidelijk maakt dat de partij niet meestapt in het samenwerkingsfederalisme dat hij voorstaat. Zo luidt de reactie van Vlaams fractieleidster Elisabeth Meuleman op de aankondiging van Muyters dat hij extra Vlaams geld weigert voor de federale regering. 'Deze crisis gaat over het voortbestaan van de regering' Amper een paar weken na de vorige crisis binnen de Vlaamse meerderheid rond de hervorming van het onderwijs dient zich een nieuwe, diepe crisis aan, stelt Meuleman vast. "Deze crisis is existentieel, en gaat over het voortbestaan van deze regering. Muyters stelt expliciet dat Vlaanderen niet extra zal bijdragen om het gat in de federale regering te helpen dichten. Er komen geen extra bijdragen voor de eigen ambtenarenpensioenen, geen middelen voor de usurperende bevoegdheden. Dus ook geen bijdrage voor een federale loonlastenverlaging. Met deze uitspraken plegen Muyters en de N-VA woordbreuk en gaan ze in tegen het regeerakkoord". 'N-VA is niet van plan om de zesde staatshevorming loyaal uit te voeren' Voor Groen wordt nu pijnlijk duidelijk dat de N-VA niet van plan is om de zesde staatshervorming loyaal uit te voeren, zoals ze steeds beweerden. "Maar de partij blokkeert ons land ook economisch, want een snelle loonlastenverlaging is broodnodig voor een economische relance. Hiermee toont die partij aan dat ze onbetrouwbaar is en niet kan en wil mee besturen. Alle oplossingen voor een goede gang van zaken in ons land komen zo op de helling te staan", aldus Meuleman. Groen vraagt aan Kris Peeters om conclusies te trekken. De partij wil hier woensdag een actualiteitsdebat over. (Belga/EE)