Leuvens burgemeester Louis Tobback (sp.a) heeft tijdens een persontmoeting andermaal zwaar uitgehaald naar de Vlaamse regering, omdat die de financieel noodlijdende gemeenten niet ter hulp komt. "Op gemeentelijk niveau is zich een tewerkstellingsbloedbad aan het voltrekken, maar de Vlaamse regering trekt er zich geen snars van aan", aldus Tobback.

Verlies van 25.000 jobs

Tobback voorspelde een tweetal maanden terug bij de gemeenten al "een veelvoud van de ontslagen bij Ford Genk". Met de blik op de nieuwe reeks gemeenten die ontslagen aankondigden, zoals Halle en Antwerpen, denkt hij dat de vakbonden, die recent gewag maakten van een verlies van circa 25.000 jobs verspreid over zes jaar, "er uiteindelijk niet veel naast zullen zijn".

Vertrouwen

"De Vlaamse regering zegt dat ze hiervoor geen 'apart potje' heeft, maar voor andere dingen heeft men dat kennelijk wel. Denk maar aan de 194 verzelfstandigde agentschappen die men in het leven riep. Het is een kwestie van prioriteiten leggen. Het terug rendabel maken van gemeenten moet thans voorrang krijgen. Het is het bestuursniveau waarin de burger nog het meest vertrouwen heeft en dat de helft der investeringen in ons land voor zijn rekening neemt", aldus Tobback.

Harde noten

Schepen van Financiën Carl Devlies (CD&V) meldde dat Leuven in het dienstjaar 2012 een overschot boekte van 2,2 miljoen euro en een algemeen begrotingsresultaat van 6,5 miljoen euro. Ook Leuven zal de komende jaren echter harde noten te kraken krijgen. De pensioenen van de stad en OCMW zullen tegen 2016 15 miljoen euro extra kosten. Leuven maakt zich sterk dat het desondanks zijn belofte zal kunnen houden de belastingen niet te verhogen en het grootste deel van het afscheidnemend personeel te vervangen. (Belga/EE)

Leuvens burgemeester Louis Tobback (sp.a) heeft tijdens een persontmoeting andermaal zwaar uitgehaald naar de Vlaamse regering, omdat die de financieel noodlijdende gemeenten niet ter hulp komt. "Op gemeentelijk niveau is zich een tewerkstellingsbloedbad aan het voltrekken, maar de Vlaamse regering trekt er zich geen snars van aan", aldus Tobback. Verlies van 25.000 jobs Tobback voorspelde een tweetal maanden terug bij de gemeenten al "een veelvoud van de ontslagen bij Ford Genk". Met de blik op de nieuwe reeks gemeenten die ontslagen aankondigden, zoals Halle en Antwerpen, denkt hij dat de vakbonden, die recent gewag maakten van een verlies van circa 25.000 jobs verspreid over zes jaar, "er uiteindelijk niet veel naast zullen zijn". Vertrouwen "De Vlaamse regering zegt dat ze hiervoor geen 'apart potje' heeft, maar voor andere dingen heeft men dat kennelijk wel. Denk maar aan de 194 verzelfstandigde agentschappen die men in het leven riep. Het is een kwestie van prioriteiten leggen. Het terug rendabel maken van gemeenten moet thans voorrang krijgen. Het is het bestuursniveau waarin de burger nog het meest vertrouwen heeft en dat de helft der investeringen in ons land voor zijn rekening neemt", aldus Tobback. Harde noten Schepen van Financiën Carl Devlies (CD&V) meldde dat Leuven in het dienstjaar 2012 een overschot boekte van 2,2 miljoen euro en een algemeen begrotingsresultaat van 6,5 miljoen euro. Ook Leuven zal de komende jaren echter harde noten te kraken krijgen. De pensioenen van de stad en OCMW zullen tegen 2016 15 miljoen euro extra kosten. Leuven maakt zich sterk dat het desondanks zijn belofte zal kunnen houden de belastingen niet te verhogen en het grootste deel van het afscheidnemend personeel te vervangen. (Belga/EE)