Oppositiepartij Groen! is niet onder de indruk van het lichte overschot van 97 miljoen euro waarmee de Vlaamse begroting voor 2011 uiteindelijk aftikt. Van triomfalisme kan geen sprake zijn, gezien de kaasschaafmethode die veel kleinere organisaties uit het middenveld zwaar heeft doen inleveren, luidt het bij fractieleider Filip Watteeuw.

"Mooi meegenomen, maar al bij al relatief", luidt het groene verdict over het "overschotje" van 97 miljoen euro. "Het wapent ons in ieder geval niet tegen een moeilijk begrotingsjaar 2012." Volgens Watteeuw is immers nu al duidelijk dat 500 miljoen extra zal nodig zijn door de tegenvallende economische groei, terwijl ook over andere vooropgestelde ontvangsten - zoals 297,5 miljoen euro dividenden van KBC - absoluut geen zekerheid bestaat.

Voorts schreef de Vlaamse regering ook een reeks eenmalige ontvangsten in voor 2012 "die later duur moeten worden terugbetaald", hekelt Watteeuw. Hij verwijst bijvoorbeeld naar de verkoop van de gronden van de Vlaamse Milieumaatschappij aan Aquafin. En ook het gebruik van publiek-private samenwerkingsconstructies "schuift de facturen systematisch door naar de volgende regering". Tijd dus dat minister Muyters zijn begroting voor 2012 op orde stelt, besluit het groene parlementslid. (Belga/INM)

Oppositiepartij Groen! is niet onder de indruk van het lichte overschot van 97 miljoen euro waarmee de Vlaamse begroting voor 2011 uiteindelijk aftikt. Van triomfalisme kan geen sprake zijn, gezien de kaasschaafmethode die veel kleinere organisaties uit het middenveld zwaar heeft doen inleveren, luidt het bij fractieleider Filip Watteeuw. "Mooi meegenomen, maar al bij al relatief", luidt het groene verdict over het "overschotje" van 97 miljoen euro. "Het wapent ons in ieder geval niet tegen een moeilijk begrotingsjaar 2012." Volgens Watteeuw is immers nu al duidelijk dat 500 miljoen extra zal nodig zijn door de tegenvallende economische groei, terwijl ook over andere vooropgestelde ontvangsten - zoals 297,5 miljoen euro dividenden van KBC - absoluut geen zekerheid bestaat. Voorts schreef de Vlaamse regering ook een reeks eenmalige ontvangsten in voor 2012 "die later duur moeten worden terugbetaald", hekelt Watteeuw. Hij verwijst bijvoorbeeld naar de verkoop van de gronden van de Vlaamse Milieumaatschappij aan Aquafin. En ook het gebruik van publiek-private samenwerkingsconstructies "schuift de facturen systematisch door naar de volgende regering". Tijd dus dat minister Muyters zijn begroting voor 2012 op orde stelt, besluit het groene parlementslid. (Belga/INM)