In april kondigde Gatz onverwacht zijn afscheid van de nationale politiek aan. Na een politieke carrière van zo'n 20 jaar maakt hij de overstap naar de bierwereld.

Voor Gatz was het woensdag de laatste plenaire zitting. Gatz blijft wel gemeenteraadslid in Jette, maar vanaf volgende week wordt zijn zitje in het Vlaamse halfrond ingevuld door Khadija Zamouri.

Punk

Gatz werd door Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans uitgebreid bewierookt voor zijn inzet voor Brussel, zijn gedrevenheid als fractieleider en zijn consensusgerichte instelling. Peumans typeerde Gatz als een "liberaal in maatpak zonder das" die zijn "punkgevoel" nooit verloren heeft.

Gatz noemde zijn job als parlementslid "misschien wel de mooiste job ter wereld". "Maar op een dag vind je de andere job van je leven, en dan ben je weg".

Recept

De Open Vld'er gaf bij zijn afscheid ook zijn recept voor een goed parlementslid. Net als bier bestaat die uit vier bestanddelen: "het woord, moed, hoop en goesting". Zo moet een parlementslid volgens hem geloven in de kracht van het woord, moet hij de moed hebben om af en toe in te gaan tegen zijn eigen partij, moet hij de hoop koesteren dat hij dingen kan veranderenen en moet hij zijn job met goesting en gedrevenheid uitvoeren.

Alle partijen in het Vlaamse halfrond wuifden Gatz uit met een staande ovatie. (Belga/EE)

In april kondigde Gatz onverwacht zijn afscheid van de nationale politiek aan. Na een politieke carrière van zo'n 20 jaar maakt hij de overstap naar de bierwereld. Voor Gatz was het woensdag de laatste plenaire zitting. Gatz blijft wel gemeenteraadslid in Jette, maar vanaf volgende week wordt zijn zitje in het Vlaamse halfrond ingevuld door Khadija Zamouri. Punk Gatz werd door Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans uitgebreid bewierookt voor zijn inzet voor Brussel, zijn gedrevenheid als fractieleider en zijn consensusgerichte instelling. Peumans typeerde Gatz als een "liberaal in maatpak zonder das" die zijn "punkgevoel" nooit verloren heeft. Gatz noemde zijn job als parlementslid "misschien wel de mooiste job ter wereld". "Maar op een dag vind je de andere job van je leven, en dan ben je weg". Recept De Open Vld'er gaf bij zijn afscheid ook zijn recept voor een goed parlementslid. Net als bier bestaat die uit vier bestanddelen: "het woord, moed, hoop en goesting". Zo moet een parlementslid volgens hem geloven in de kracht van het woord, moet hij de moed hebben om af en toe in te gaan tegen zijn eigen partij, moet hij de hoop koesteren dat hij dingen kan veranderenen en moet hij zijn job met goesting en gedrevenheid uitvoeren. Alle partijen in het Vlaamse halfrond wuifden Gatz uit met een staande ovatie. (Belga/EE)