Vlaams Belang onderzoekt of berichten over de verslechterde gezondheidstoestand van gewezen partijlid Marie-Rose Morel binnen de partij op gejuich zijn onthaald.

Dinsdag raakte bekend dat de toestand van Morel, die aan baarmoederkanker lijdt, sterk is verslechterd. Volgens haar naaste omgeving is de kanker uitgezaaid naar de hersenen, schreef Het Nieuwsblad.

Daarop verscheen op de Facebookpagina van Bart Debie, de veiligheidsspecialist van het VB: 'Leg de champagne maar al koud'. Volgens Debie had dat niets te maken met Morel, maar wel met de vergunning voor een schoonheidssalon dat zou zijn binnengekomen.

Ex-voorzitter Frank Vanhecke gelooft dat niet en eist dat Debie uit de partij wordt gezet. Zo niet, dan trekt hij zelf de deur achter zich dicht.

Onderzoek

"Indien de verslechterde gezondheidstoestand van Morel binnen de partij effectief op gejuich onthaald werd, is dat walgelijk en moreel onaanvaardbaar," reageerde voorzitter Bruno Valkeniers woensdagochtend op Radio 1. "Ik begrijp Frank zijn reactie maar al te best".

Toch wil Valkeniers de zaak eerst verder onderzoeken. Pas op het partijbestuur maandag volgen eventueel verdere stappen.

Toen deze zomer bij Morel opnieuw kanker werd vastgesteld, verscheen op de Facebookpagina van Debie: 'It's a beautiful day'. "Hij is daar indertijd zwaar voor aangepakt", aldus nog Valkeniers nog. "Er is gezegd dat het niet voor herhaling vatbaar was."

Vlaams Belang onderzoekt of berichten over de verslechterde gezondheidstoestand van gewezen partijlid Marie-Rose Morel binnen de partij op gejuich zijn onthaald. Dinsdag raakte bekend dat de toestand van Morel, die aan baarmoederkanker lijdt, sterk is verslechterd. Volgens haar naaste omgeving is de kanker uitgezaaid naar de hersenen, schreef Het Nieuwsblad. Daarop verscheen op de Facebookpagina van Bart Debie, de veiligheidsspecialist van het VB: 'Leg de champagne maar al koud'. Volgens Debie had dat niets te maken met Morel, maar wel met de vergunning voor een schoonheidssalon dat zou zijn binnengekomen. Ex-voorzitter Frank Vanhecke gelooft dat niet en eist dat Debie uit de partij wordt gezet. Zo niet, dan trekt hij zelf de deur achter zich dicht. Onderzoek "Indien de verslechterde gezondheidstoestand van Morel binnen de partij effectief op gejuich onthaald werd, is dat walgelijk en moreel onaanvaardbaar," reageerde voorzitter Bruno Valkeniers woensdagochtend op Radio 1. "Ik begrijp Frank zijn reactie maar al te best". Toch wil Valkeniers de zaak eerst verder onderzoeken. Pas op het partijbestuur maandag volgen eventueel verdere stappen. Toen deze zomer bij Morel opnieuw kanker werd vastgesteld, verscheen op de Facebookpagina van Debie: 'It's a beautiful day'. "Hij is daar indertijd zwaar voor aangepakt", aldus nog Valkeniers nog. "Er is gezegd dat het niet voor herhaling vatbaar was."