"Wij hebben steeds gewaarschuwd voor terugkerende Syrië-strijders. Die moeten opgesloten worden omdat het potentiële terroristen zijn", aldus Dewinter in het VTM-nieuws. Ondanks de verkiezingsnederlaag, die zal leiden tot een sociaal bloedbad binnen de partij, heeft het Vlaams Belang volgens hem zeker nog een toekomst.

De verkiezingsnederlaag van 25 mei heeft voor Filip Dewinter "heel veel pijn gedaan". Vlaams Belang heeft volgens hem de fout gemaakt dat de partij er niet geslaagd is om een Forza Flandria op de been te brengen en toegelaten heeft dat er andere partijen aan de rechterzijde zoals LDD toegestaan heeft. Maar hij benadrukte dat het Vlaams Belang een aantal thema's op de agenda geplaatst heeft, zoals de onafhankelijkheidsidee. "Wij hebben gezaaid, maar anderen hebben geoogst", betreurde hij nog. "Maar ik heb een goed gevoel omdat wij de ideeënstrijd hebben gewonnen".

Jonge vrouw aan het hoofd

Aan terugtreden denkt Dewinter zeker niet. Hij staat achter de idee van een verjonging binnen de partij "in symbiose met ervaring". Daarom is een ontslag als parlementslid voor hem of Gerolf Annemans niet aan de orde. Zelf wil hij de woordvoerder worden in de Kamer - om een fractieleider te kunnen hebben moet men met vijf zijn - en fractieleider in de Antwerpse gemeenteraad blijven. "Ik gooi de handdoek niet in de ring."

Dewinter vindt verder dat de nieuwe voorzitter van het Vlaams Belang een jongere moet zijn, en liefst een vrouw. Die zou een meerwaarde kunnen zijn. (Belga/TE)

"Wij hebben steeds gewaarschuwd voor terugkerende Syrië-strijders. Die moeten opgesloten worden omdat het potentiële terroristen zijn", aldus Dewinter in het VTM-nieuws. Ondanks de verkiezingsnederlaag, die zal leiden tot een sociaal bloedbad binnen de partij, heeft het Vlaams Belang volgens hem zeker nog een toekomst.De verkiezingsnederlaag van 25 mei heeft voor Filip Dewinter "heel veel pijn gedaan". Vlaams Belang heeft volgens hem de fout gemaakt dat de partij er niet geslaagd is om een Forza Flandria op de been te brengen en toegelaten heeft dat er andere partijen aan de rechterzijde zoals LDD toegestaan heeft. Maar hij benadrukte dat het Vlaams Belang een aantal thema's op de agenda geplaatst heeft, zoals de onafhankelijkheidsidee. "Wij hebben gezaaid, maar anderen hebben geoogst", betreurde hij nog. "Maar ik heb een goed gevoel omdat wij de ideeënstrijd hebben gewonnen". Aan terugtreden denkt Dewinter zeker niet. Hij staat achter de idee van een verjonging binnen de partij "in symbiose met ervaring". Daarom is een ontslag als parlementslid voor hem of Gerolf Annemans niet aan de orde. Zelf wil hij de woordvoerder worden in de Kamer - om een fractieleider te kunnen hebben moet men met vijf zijn - en fractieleider in de Antwerpse gemeenteraad blijven. "Ik gooi de handdoek niet in de ring."Dewinter vindt verder dat de nieuwe voorzitter van het Vlaams Belang een jongere moet zijn, en liefst een vrouw. Die zou een meerwaarde kunnen zijn. (Belga/TE)