Bij iedereen in de negentien gemeenten van Brussel valt dezer dagen een folder van het Vlaams Belang in de bus waarin onveiligheid aan migratie gelinkt wordt. Opmerkelijk: wie een vragenlijst invult, krijgt door de partij een mini-zakmes aangeboden. Dat schrijven Le Soir en La Dernière Heure donderdag. Verscheidene burgemeesters en verkozenen uit Brussel hebben al gespecialiseerde advocaten op het document gezet met het oog op een eventuele klacht.

In de folder spreekt het Vlaams Belang over de onveiligheid, mensen die profiteren van het Belgische gezondheidssysteem, huiselijk geweld, enz. De feiten worden telkens toegeschreven aan de migranten.

De partij nodigt de burgers ook uit kond te doen van hun bezorgheden. Wie een vragenlijst invult, krijgt een mini-zakmes met het VB-label aangeboden. Volgens Martine Payfa, burgemeester van Watermaal-Bosvoorde, maakt het Vlaams Belang zich "niet alleen schuldig aan de verspreiding van mogelijk gevaarlijke wapens, maar kan men er ook een aansporing tot geweld in zien". (Belga)

Bij iedereen in de negentien gemeenten van Brussel valt dezer dagen een folder van het Vlaams Belang in de bus waarin onveiligheid aan migratie gelinkt wordt. Opmerkelijk: wie een vragenlijst invult, krijgt door de partij een mini-zakmes aangeboden. Dat schrijven Le Soir en La Dernière Heure donderdag. Verscheidene burgemeesters en verkozenen uit Brussel hebben al gespecialiseerde advocaten op het document gezet met het oog op een eventuele klacht. In de folder spreekt het Vlaams Belang over de onveiligheid, mensen die profiteren van het Belgische gezondheidssysteem, huiselijk geweld, enz. De feiten worden telkens toegeschreven aan de migranten. De partij nodigt de burgers ook uit kond te doen van hun bezorgheden. Wie een vragenlijst invult, krijgt een mini-zakmes met het VB-label aangeboden. Volgens Martine Payfa, burgemeester van Watermaal-Bosvoorde, maakt het Vlaams Belang zich "niet alleen schuldig aan de verspreiding van mogelijk gevaarlijke wapens, maar kan men er ook een aansporing tot geweld in zien". (Belga)