De 15-jarige jongen die maandagnamiddag werd opgepakt na de aanval van een bende jongeren op een Chirogroep in Zelzate is door de jeugdrechter geplaatst in de gesloten jeugdinstelling van Mol.

Aanleiding voor de aanval was een Chirofuif in de nacht van zaterdag op zondag. Na de fuif waren er vechtpartijen uitgebroken en één van de betrokkenen zou zondagnamiddag vrienden hebben opgetrommeld om wraak te nemen.

De Chirojongens waren de fuiftent aan het afbreken toen ze werden aangevallen door 15 tot 20 jongeren. Enkele jongeren droegen een doek om het gezicht. Het ging om een bende die al verschillende feiten heeft gepleegd in de streek.

Eén jongeman kreeg een messteek in de bovenarm en slagen in het gezicht. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. Maandag werd in Eeklo een 15-jarige jongen opgepakt in verband met de feiten. Hij had bij de aanval op de Chirogroep een mes bij zich.

Dinsdag raakte bekend dat de jongen door de jeugdrechter voor drie maanden werd geplaatst in de gesloten instelling van Mol. De tiener, die voor de rechter moest verschijnen wegens slagen en verwondingen, bekende zijn aandeel in de aanval.

De 15-jarige jongen die maandagnamiddag werd opgepakt na de aanval van een bende jongeren op een Chirogroep in Zelzate is door de jeugdrechter geplaatst in de gesloten jeugdinstelling van Mol.Aanleiding voor de aanval was een Chirofuif in de nacht van zaterdag op zondag. Na de fuif waren er vechtpartijen uitgebroken en één van de betrokkenen zou zondagnamiddag vrienden hebben opgetrommeld om wraak te nemen. De Chirojongens waren de fuiftent aan het afbreken toen ze werden aangevallen door 15 tot 20 jongeren. Enkele jongeren droegen een doek om het gezicht. Het ging om een bende die al verschillende feiten heeft gepleegd in de streek. Eén jongeman kreeg een messteek in de bovenarm en slagen in het gezicht. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. Maandag werd in Eeklo een 15-jarige jongen opgepakt in verband met de feiten. Hij had bij de aanval op de Chirogroep een mes bij zich.Dinsdag raakte bekend dat de jongen door de jeugdrechter voor drie maanden werd geplaatst in de gesloten instelling van Mol. De tiener, die voor de rechter moest verschijnen wegens slagen en verwondingen, bekende zijn aandeel in de aanval.