Vijf mensen zonder verblijfspapieren zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag ontsnapt uit het gesloten centrum De Caricole in Steenokkerzeel. Een elektriciteitsprobleem als gevolg van de wateroverlast en modderstroom, die een deel van Steenokkerzeel donderdag in de vooravond zwaar troffen, ligt aan de basis van de ontsnapping, zo meldt burgemeester Kurt Ryon van Steenokkerzeel (Klaver-N-VA).

'Als gevolg van de storing in het elektriciteitsnetwerk van het centrum werkte de beveiliging niet zoals normaal', aldus Ryon. Ondertussen zijn alle maatregelen genomen om de veiligheid in het centrum te garanderen.

Het vijftal, dat in het gesloten centrum opgesloten zat in afwachting van uitzetting, is nog steeds spoorloos. Volgens Ryon gaat het 'om twee personen die door het gerecht gelinkt werden aan een drugsnetwerk en een aan een dossier van terrorisme'. Het gaat om drie Marokkanen, één Rus en één Algerijn.

Vorige week vrijdag ontsnapten ook al drie personen uit het gesloten asielcentrum. Twee van hen konden de dag erop alweer opgepakt worden.

Vijf mensen zonder verblijfspapieren zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag ontsnapt uit het gesloten centrum De Caricole in Steenokkerzeel. Een elektriciteitsprobleem als gevolg van de wateroverlast en modderstroom, die een deel van Steenokkerzeel donderdag in de vooravond zwaar troffen, ligt aan de basis van de ontsnapping, zo meldt burgemeester Kurt Ryon van Steenokkerzeel (Klaver-N-VA).'Als gevolg van de storing in het elektriciteitsnetwerk van het centrum werkte de beveiliging niet zoals normaal', aldus Ryon. Ondertussen zijn alle maatregelen genomen om de veiligheid in het centrum te garanderen. Het vijftal, dat in het gesloten centrum opgesloten zat in afwachting van uitzetting, is nog steeds spoorloos. Volgens Ryon gaat het 'om twee personen die door het gerecht gelinkt werden aan een drugsnetwerk en een aan een dossier van terrorisme'. Het gaat om drie Marokkanen, één Rus en één Algerijn. Vorige week vrijdag ontsnapten ook al drie personen uit het gesloten asielcentrum. Twee van hen konden de dag erop alweer opgepakt worden.