Hoewel onder meer Le Soir en RTBF meldden dat de schietpartij van zaterdagmiddag aan het Joods Museum in Brussel het leven heeft gekost aan een vierde persoon (een 25-jarige man die parttime voor het museum werkte), is dit vierde slachtoffer volgens Brussels burgemeester Yvan Mayeur nog in leven maar verkeert hij in "extreem kritieke toestand". Dat zei hij tegen Belga.

Het vierde slachtoffer bevindt zich in het Brusselse ziekenhuis UMC.

Eerder raakte bekend dat een koppel Israëlische toeristen en een vrijwilligster van het museum omgekomen zijn bij de schietpartij.

Mogelijk ging het om een antisemitische daad. Het onderzoek moet echter nog uitwijzen of dat zo is. Er werd zaterdag een verdachte opgepakt, maar die is weer vrijgelaten. Er werd dus nog geen dader gevat. (Belga/MI)

Hoewel onder meer Le Soir en RTBF meldden dat de schietpartij van zaterdagmiddag aan het Joods Museum in Brussel het leven heeft gekost aan een vierde persoon (een 25-jarige man die parttime voor het museum werkte), is dit vierde slachtoffer volgens Brussels burgemeester Yvan Mayeur nog in leven maar verkeert hij in "extreem kritieke toestand". Dat zei hij tegen Belga.Het vierde slachtoffer bevindt zich in het Brusselse ziekenhuis UMC. Eerder raakte bekend dat een koppel Israëlische toeristen en een vrijwilligster van het museum omgekomen zijn bij de schietpartij. Mogelijk ging het om een antisemitische daad. Het onderzoek moet echter nog uitwijzen of dat zo is. Er werd zaterdag een verdachte opgepakt, maar die is weer vrijgelaten. Er werd dus nog geen dader gevat. (Belga/MI)