'Royalty' bevroeg 1.000 Vlamingen over hun vertrouwen in Filip als koning. Het resultaat is opmerkelijk. Maar liefst 69,1% bijna zeven op tien - heeft vertrouwen in Filip. Dat is ruim 10% meer dan vorig jaar, toen had net geen 60% vertrouwen in Filip. Net voor de troonswisseling was dat 'amper' 49%.

"De koning neemt hiermee duidelijk afstand van zijn vader Albert, en toont dat hij eigenlijk een betere koning is dan een kroonprins", stelt Robin Vissenaekens, eindredacteur van 'Royalty'. "De eerste viool werkt hem beter dan de tweede."

Vissenaekens verwijst ook naar de sterke rol van zijn kabinetschef Frans Van Daele die de koning bijstond tijdens de formatiegesprekken. "Een koning heeft door de grondwet bepaalde opdrachten te vervullen en hij voert die keurig uit. De Vlamingen waarderen de rol van de monarchie steeds meer, ongetwijfeld ook omdat er vanuit de N-VA verzoenende taal gekomen is." (De Zondag/MAF)

'Royalty' bevroeg 1.000 Vlamingen over hun vertrouwen in Filip als koning. Het resultaat is opmerkelijk. Maar liefst 69,1% bijna zeven op tien - heeft vertrouwen in Filip. Dat is ruim 10% meer dan vorig jaar, toen had net geen 60% vertrouwen in Filip. Net voor de troonswisseling was dat 'amper' 49%. "De koning neemt hiermee duidelijk afstand van zijn vader Albert, en toont dat hij eigenlijk een betere koning is dan een kroonprins", stelt Robin Vissenaekens, eindredacteur van 'Royalty'. "De eerste viool werkt hem beter dan de tweede." Vissenaekens verwijst ook naar de sterke rol van zijn kabinetschef Frans Van Daele die de koning bijstond tijdens de formatiegesprekken. "Een koning heeft door de grondwet bepaalde opdrachten te vervullen en hij voert die keurig uit. De Vlamingen waarderen de rol van de monarchie steeds meer, ongetwijfeld ook omdat er vanuit de N-VA verzoenende taal gekomen is." (De Zondag/MAF)