"Zo'n onderzoek kan geïnspireerd zijn op de screening van piloten", zegt professor huisartsgeneeskunde Dirk Avonts (UGent). "Naast hun gezicht en gehoor, kan dan ook hun mentale gezondheid worden getest. Door het onderzoek jaarlijks te organiseren, zullen eventuele problemen op tijd worden ontdekt, en kan met de juiste hulp de nodige oplossing worden gevonden."

In Vlaanderen sterven jaarlijks gemiddeld vijf artsen door zelfdoding. "Maar dat is maar het topje van de ijsberg", zegt Avonts. "Het cijfer zegt niets over alle psychische problemen die er rechtstreeks aan de basis van liggen." (Belga/NSK)

"Zo'n onderzoek kan geïnspireerd zijn op de screening van piloten", zegt professor huisartsgeneeskunde Dirk Avonts (UGent). "Naast hun gezicht en gehoor, kan dan ook hun mentale gezondheid worden getest. Door het onderzoek jaarlijks te organiseren, zullen eventuele problemen op tijd worden ontdekt, en kan met de juiste hulp de nodige oplossing worden gevonden."In Vlaanderen sterven jaarlijks gemiddeld vijf artsen door zelfdoding. "Maar dat is maar het topje van de ijsberg", zegt Avonts. "Het cijfer zegt niets over alle psychische problemen die er rechtstreeks aan de basis van liggen." (Belga/NSK)