Groen heeft beslist om een hertelling van het laatste stembureau in Bilzen aan te vragen bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen. De coalitievorming staat of valt er met minder dan 7 stemmen verschil, terwijl er ook indicaties zijn van onregelmatigheden.

Kortrijk gaat verder met de huidige coalitie, namelijk met Team Burgemeester,SP.A en N-VA. De coalitie is woensdagavond voorgesteld. Het duurde ruim drie dagen om de coalitie te vormen.

In het Oost-Vlaamse Zwalm komt er na de verkiezingen een supercoalitie van alle partijen tegen Open VLD, de grootste fractie na de gemeenteraadsverkiezingen.

Voormalig directeur van de studiedienst van SP.A en kandidaat voor de partij in 2019 Jan Cornillie is de interne twisten na de tegenvallende uitslag in de meest recente verkiezingen beu: 'Als we als socialisten de solidariteit niet voor elkaar kunnen opbrengen, hoe kunnen we dan verwachten dat de bevolking solidariteit als recept voor de samenleving gelooft?'

'Dit is de ergste straf voor wie ooit zonden begaat.' Toen Kris De Bruyne in 1975 Vilvoorde City bezong, had hij er weinig mooie woorden voor. Maar burgemeester Hans Bonte (SP.A) kan nu een vrolijker wijsje zingen.