De verkeerscrimineel zou sinds de uitspraak voortvluchtig zijn. Vandaag is hij toch opgepakt. Dat heeft zijn advocaat bevestigd aan de VRT.

DNA
De veroordeelde is een onverbeterlijke verkeerscrimineel. Bij een auto-ongeval waarbij hij dronken en onder invloed van cannabis aan het stuur zat, kwam zijn vriendin om het leven. Na het ongeval vluchtte hij te voet. Hij werd door de politie gewond teruggevonden in een berm. Later kwam er DNA-onderzoek aan te pas om zijn schuld te bewijzen.

Het ongeval gebeurde op 10 okober 2010 op de Oordegemsesteenweg in Massemen bij Wetteren. De auto vloog tegen hoge snelheid uit de bocht. De 28-jarige vriendin van de bestuurder kwam om het leven. Ze was de moeder van vier kinderen. Zijn zus raakte zwaar gewond.

Crimineel
De man werd gisteren veroordeeld door de Dendermondse politierechter Dhondt. Meer dan 10 jaar cel na een verkeersongeval is een uitzonderlijke straf. De rechter noemde de 26-jarige man 'een crapuleuze en extreem egoïstische verkeerscrimineel die gruwelijke en weerzinwekkende feiten pleegde.'

Voor deze uitspraak werd de man al 10 keer veroordeeld omwille van verkeersdelicten. Hij heeft nog nooit een boete betaald. (EE)

De verkeerscrimineel zou sinds de uitspraak voortvluchtig zijn. Vandaag is hij toch opgepakt. Dat heeft zijn advocaat bevestigd aan de VRT.DNA De veroordeelde is een onverbeterlijke verkeerscrimineel. Bij een auto-ongeval waarbij hij dronken en onder invloed van cannabis aan het stuur zat, kwam zijn vriendin om het leven. Na het ongeval vluchtte hij te voet. Hij werd door de politie gewond teruggevonden in een berm. Later kwam er DNA-onderzoek aan te pas om zijn schuld te bewijzen. Het ongeval gebeurde op 10 okober 2010 op de Oordegemsesteenweg in Massemen bij Wetteren. De auto vloog tegen hoge snelheid uit de bocht. De 28-jarige vriendin van de bestuurder kwam om het leven. Ze was de moeder van vier kinderen. Zijn zus raakte zwaar gewond. Crimineel De man werd gisteren veroordeeld door de Dendermondse politierechter Dhondt. Meer dan 10 jaar cel na een verkeersongeval is een uitzonderlijke straf. De rechter noemde de 26-jarige man 'een crapuleuze en extreem egoïstische verkeerscrimineel die gruwelijke en weerzinwekkende feiten pleegde.'Voor deze uitspraak werd de man al 10 keer veroordeeld omwille van verkeersdelicten. Hij heeft nog nooit een boete betaald. (EE)