De duurdere boetes moesten al op 1 maart een feit zijn, maar de politie raakte niet tijdig klaar met het invoeren van de veranderingen in de computers. Het gaat om verkeersovertredingen waarvoor de boetes onmiddellijk geïnd worden.

Vandaag is het dan zover: een hele reeks verkeersovertredingen wordt 10 procent zwaarder beboet. Fietsen zonder licht of een richtingaanwijzer niet gebruikten kost voortaan 55 in plaats van 50 euro. Niet handenvrij bellen achter het stuur of de veiligheidsgordel niet dragen, stijgt van 100 naar 110 euro en roodrijden of een kind in de auto vervoeren zonder kinderzitje kost 165 euro in plaats van 150.

De nieuwe tarieven gelden niet voor snelheidsovertredingen of andere verkeersovertredingen waarvoor de boetes niet onmiddellijk geïnd worden. (EE)

De duurdere boetes moesten al op 1 maart een feit zijn, maar de politie raakte niet tijdig klaar met het invoeren van de veranderingen in de computers. Het gaat om verkeersovertredingen waarvoor de boetes onmiddellijk geïnd worden. Vandaag is het dan zover: een hele reeks verkeersovertredingen wordt 10 procent zwaarder beboet. Fietsen zonder licht of een richtingaanwijzer niet gebruikten kost voortaan 55 in plaats van 50 euro. Niet handenvrij bellen achter het stuur of de veiligheidsgordel niet dragen, stijgt van 100 naar 110 euro en roodrijden of een kind in de auto vervoeren zonder kinderzitje kost 165 euro in plaats van 150. De nieuwe tarieven gelden niet voor snelheidsovertredingen of andere verkeersovertredingen waarvoor de boetes niet onmiddellijk geïnd worden. (EE)