Bij jongeren tussen 20 en 24 jaar blijft het verkeer doodsoorzaak nummer 1. Dat blijkt uit een analyse van de verkeersongevallen in 2014 door het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid, waarover de openbare omroep VRT maandagochtend bericht.

"Eén op drie van de jongeren die in die leeftijdscategorie sterft, sterft in het verkeer", zegt Karen Genoe van het BIVV aan de VRT.

"Ze hebben ook 4,3 keer meer kans op een dodelijk ongeval of een ernstig letsel in het verkeer dan de gemiddelde automobilist. In 37 procent van de dodelijke ongevallen is ook die leeftijdscategorie betrokken."

Volgens het BIVV zullen de doelstellingen om het aantal verkeersdoden tegen 2020 te halveren, niet gehaald worden. (Belga/SD)

"Eén op drie van de jongeren die in die leeftijdscategorie sterft, sterft in het verkeer", zegt Karen Genoe van het BIVV aan de VRT. "Ze hebben ook 4,3 keer meer kans op een dodelijk ongeval of een ernstig letsel in het verkeer dan de gemiddelde automobilist. In 37 procent van de dodelijke ongevallen is ook die leeftijdscategorie betrokken." Volgens het BIVV zullen de doelstellingen om het aantal verkeersdoden tegen 2020 te halveren, niet gehaald worden. (Belga/SD)