Ex-premier en Europees fractieleider van de liberalen Guy Verhofstadt duwt de Gentse Open VLD-lijst, gesteund door Vlaams fractieleider Sas van Rouveroij (50), uittredend schepen Catharina Segers (49) en uittredend OCMW-voorzitter Geert Versnick (48). Dat maakte lijsttrekker Mathias De Clercq in de Minardschouwburg bekend.

Jonge liberalen aan kop

De kop van de lijst wordt ingenomen door jonge liberalen. Huidig schepen van Werk en Innovatie Sofie Bracke wordt nummer twee. Schepen van Haven en Sport Christophe Peeters staat op nummer drie, gevolgd door Stephanie D'Hose, voorzitter van Jong VLD Gent, en fractieleider in de gemeenteraad Sami Souguir op vijf. Drie nieuwkomers vervolledigen de top tien: Mehmet Sadik (6), Mania Van der Cam (7) en Edmond

Cocquyt (9).

Nog acht plaatsen in te vullen

Andere nieuwkomers zijn onder meer Voka-erevoorzitter Ronald Everaert (11) en Nicolas Vanden Eynden (12), kleinzoon van oud-schepen Noël Bouquet, en Camille Daman (15), dochter van de Gentse Open VLD-voorzitter Mick Daman. Acht plaatsen worden later nog ingevuld. De jongste op de lijst is de 18-jarige Rémy Bonnaffé.

Momenteel bezit Open VLD 11 zetels, maar er is ambitie voor meer. "We zijn de erfgenamen van het paarse beleid", aldus lijsttrekker De Clercq. "We besturen al dertig jaar de stad mee. Dit jaar gaan we ongebonden naar de kiezer."

Pleidooi voor financieel kader zonder belastingverhogingen

Grote uitdagingen zijn voor Open VLD mobiliteit, migratie, onderwijs en leefbaarheid en een kordaat veiligheids- en overlastbeleid om de leefbaarheid in onze wijken te garanderen. De Gentse liberalen pleiten voor een strikt financieel kader zonder belastingverhogingen. (Belga/INM)

Ex-premier en Europees fractieleider van de liberalen Guy Verhofstadt duwt de Gentse Open VLD-lijst, gesteund door Vlaams fractieleider Sas van Rouveroij (50), uittredend schepen Catharina Segers (49) en uittredend OCMW-voorzitter Geert Versnick (48). Dat maakte lijsttrekker Mathias De Clercq in de Minardschouwburg bekend. Jonge liberalen aan kop De kop van de lijst wordt ingenomen door jonge liberalen. Huidig schepen van Werk en Innovatie Sofie Bracke wordt nummer twee. Schepen van Haven en Sport Christophe Peeters staat op nummer drie, gevolgd door Stephanie D'Hose, voorzitter van Jong VLD Gent, en fractieleider in de gemeenteraad Sami Souguir op vijf. Drie nieuwkomers vervolledigen de top tien: Mehmet Sadik (6), Mania Van der Cam (7) en Edmond Cocquyt (9). Nog acht plaatsen in te vullen Andere nieuwkomers zijn onder meer Voka-erevoorzitter Ronald Everaert (11) en Nicolas Vanden Eynden (12), kleinzoon van oud-schepen Noël Bouquet, en Camille Daman (15), dochter van de Gentse Open VLD-voorzitter Mick Daman. Acht plaatsen worden later nog ingevuld. De jongste op de lijst is de 18-jarige Rémy Bonnaffé. Momenteel bezit Open VLD 11 zetels, maar er is ambitie voor meer. "We zijn de erfgenamen van het paarse beleid", aldus lijsttrekker De Clercq. "We besturen al dertig jaar de stad mee. Dit jaar gaan we ongebonden naar de kiezer." Pleidooi voor financieel kader zonder belastingverhogingen Grote uitdagingen zijn voor Open VLD mobiliteit, migratie, onderwijs en leefbaarheid en een kordaat veiligheids- en overlastbeleid om de leefbaarheid in onze wijken te garanderen. De Gentse liberalen pleiten voor een strikt financieel kader zonder belastingverhogingen. (Belga/INM)