Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Met de zorgpremie komt de overheid tussen in de kosten bij zorgbehoevende ouderen. En dat systeem zou fors uitgebreid worden, verdedigde de Vlaamse regering de verdubbeling van de jaarlijkse premie.

Maar nu blijkt dat de 104 miljoen euro die die verhoging oplevert, een pure besparing is. Want de regering vermindert tegelijk haar eigen bijdrage aan het fonds met een even groot bedrag.

Compensatie voor het verleden

"Bourgeois I doet een beroep op onze solidariteit om mee te betalen voor de duurder wordende zorg voor ouderen, maar eigenlijk is het een verkapte besparingsoperatie", zegt Groen-parlementslid Elke Van den Brandt. Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) ontkent niet dat het geld in het zorgfonds niet toeneemt, maar benadrukt dat de overheid de voorbije jaren altijd maar meer centen in het systeem stopte terwijl de bijdrage van de mensen toen gelijk bleef.

(Belga/RR)

Dat schrijft Het Nieuwsblad.Met de zorgpremie komt de overheid tussen in de kosten bij zorgbehoevende ouderen. En dat systeem zou fors uitgebreid worden, verdedigde de Vlaamse regering de verdubbeling van de jaarlijkse premie. Maar nu blijkt dat de 104 miljoen euro die die verhoging oplevert, een pure besparing is. Want de regering vermindert tegelijk haar eigen bijdrage aan het fonds met een even groot bedrag."Bourgeois I doet een beroep op onze solidariteit om mee te betalen voor de duurder wordende zorg voor ouderen, maar eigenlijk is het een verkapte besparingsoperatie", zegt Groen-parlementslid Elke Van den Brandt. Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) ontkent niet dat het geld in het zorgfonds niet toeneemt, maar benadrukt dat de overheid de voorbije jaren altijd maar meer centen in het systeem stopte terwijl de bijdrage van de mensen toen gelijk bleef.(Belga/RR)