De twee mannen die woensdag in Parijs werden opgepakt in verband met de drievoudige moord in Wemmel zijn een 28-jarige Belg en een 30-jarige Congolees. Ze weigeren voorlopig mee te werken met het gerecht.

Het tweetal wordt verdacht van de moorden op een advocaat en diens vrouw en zoon op zondagavond 14 november.

Het parket gaat er ook van uit dat Frederique M., de man die eerder werd opgepakt in Luxemburg, betrokken was bij de feiten. Hij zat aan het stuur van één van de auto's van de familie die na de moorden werd gestolen.

Het tweetal dat woensdag werd aangehouden, werd opgepakt in Sainte-Geneviève-des-Bois, in de omgeving de Franse hoofdstad. Speurders van de federale gerechtelijke politie van Asse waren aanwezig toen ze op straat werden opgepakt.

De tweede wagen van het gezin die na de feiten was gestolen, werd al kort na de feiten gevonden in Vorst, aldus het parket. Het bevestigt dat een mogelijk moordwapen is gevonden in de voortuin van een buurtbewoner

Huiszoekingen

Woensdag zijn er in Vorst en Sint-Jans-Molenbeek twee
huiszoekingen geweest bij mensen die banden hadden met de twee verdachten die dezelfde dag werden opgepakt in Parijs.

De huiszoekingen hebben volgens het parket geen concrete resultaten opgeleverd. De twee verdachten hadden in België geen gekende woonplaats.

De twee mannen die woensdag in Parijs werden opgepakt in verband met de drievoudige moord in Wemmel zijn een 28-jarige Belg en een 30-jarige Congolees. Ze weigeren voorlopig mee te werken met het gerecht.Het tweetal wordt verdacht van de moorden op een advocaat en diens vrouw en zoon op zondagavond 14 november. Het parket gaat er ook van uit dat Frederique M., de man die eerder werd opgepakt in Luxemburg, betrokken was bij de feiten. Hij zat aan het stuur van één van de auto's van de familie die na de moorden werd gestolen.Het tweetal dat woensdag werd aangehouden, werd opgepakt in Sainte-Geneviève-des-Bois, in de omgeving de Franse hoofdstad. Speurders van de federale gerechtelijke politie van Asse waren aanwezig toen ze op straat werden opgepakt.De tweede wagen van het gezin die na de feiten was gestolen, werd al kort na de feiten gevonden in Vorst, aldus het parket. Het bevestigt dat een mogelijk moordwapen is gevonden in de voortuin van een buurtbewonerHuiszoekingenWoensdag zijn er in Vorst en Sint-Jans-Molenbeek twee huiszoekingen geweest bij mensen die banden hadden met de twee verdachten die dezelfde dag werden opgepakt in Parijs.De huiszoekingen hebben volgens het parket geen concrete resultaten opgeleverd. De twee verdachten hadden in België geen gekende woonplaats.