De verdediging van de 29-jarige man die aangehouden werd op verdenking van roofmoord op Aurore Ruyffelaere, zal een uitstel vragen aan de raadkamer in Gent. Dat zegt advocate Katrien Van der Straeten. De man heeft in de gevangenis van Gent een poging tot zelfdoding ondernomen.

Volgens de laatste informatie van het parket verkeert de man niet meer in acuut levensgevaar. De toestand van de man is niet langer levensbedreigend, zegt de Gentse parketwoordvoerster Annemie Serlippens.

Vermoedelijk zal de man niet in staat zijn de zitting bij te wonen van de raadkamer, die over zijn verdere aanhouding moet beslissen.

De verdachte werd dinsdagmiddag aangehouden door de onderzoeksrechter. Het lichaam van de vermiste Aurore Ruyffelaere werd maandagavond aangetroffen in de koffer van de wagen van de verdachte. Het gaat om een 29-jarige man van Russische afkomst die legaal in ons land verblijft en niet gekend was bij het gerecht.

Uit de autopsie blijkt dat het slachtoffer gewurgd werd. Er werden geen aanwijzingen van seksueel geweld gevonden.

De verdediging van de verdachte bevestigt dat de man een poging tot zelfdoding heeft ondernomen. "Ik ging deze namiddag samen met mijn collega onze cliënt bezoeken", zegt zijn advocate Katrien Van der Straeten. "Daar had ik moeten vernemen dat hij overgebracht werd naar het ziekenhuis. Het was een totale verrassing voor ons. Er waren geen aanwijzingen dat hij suïcidaal was."

De verdediging zal vrijdag een uitstel vragen aan de raadkamer. De voorzitter van de raadkamer kan ook beslissen dat de advocate haar cliënt mag vertegenwoordigen, en de aanhouding van de verdachte toch verlengen. Waarom de verdachte een poging tot zelfdoding ondernam, is niet duidelijk. Hij heeft de feiten altijd ontkend, maar alle bewijsmateriaal wijst in zijn richting. (Belga/EE)

Wie vragen heeft over zelfdoding kan terecht bij De Zelfmoordlijn

De verdediging van de 29-jarige man die aangehouden werd op verdenking van roofmoord op Aurore Ruyffelaere, zal een uitstel vragen aan de raadkamer in Gent. Dat zegt advocate Katrien Van der Straeten. De man heeft in de gevangenis van Gent een poging tot zelfdoding ondernomen. Volgens de laatste informatie van het parket verkeert de man niet meer in acuut levensgevaar. De toestand van de man is niet langer levensbedreigend, zegt de Gentse parketwoordvoerster Annemie Serlippens. Vermoedelijk zal de man niet in staat zijn de zitting bij te wonen van de raadkamer, die over zijn verdere aanhouding moet beslissen. De verdachte werd dinsdagmiddag aangehouden door de onderzoeksrechter. Het lichaam van de vermiste Aurore Ruyffelaere werd maandagavond aangetroffen in de koffer van de wagen van de verdachte. Het gaat om een 29-jarige man van Russische afkomst die legaal in ons land verblijft en niet gekend was bij het gerecht. Uit de autopsie blijkt dat het slachtoffer gewurgd werd. Er werden geen aanwijzingen van seksueel geweld gevonden. De verdediging van de verdachte bevestigt dat de man een poging tot zelfdoding heeft ondernomen. "Ik ging deze namiddag samen met mijn collega onze cliënt bezoeken", zegt zijn advocate Katrien Van der Straeten. "Daar had ik moeten vernemen dat hij overgebracht werd naar het ziekenhuis. Het was een totale verrassing voor ons. Er waren geen aanwijzingen dat hij suïcidaal was." De verdediging zal vrijdag een uitstel vragen aan de raadkamer. De voorzitter van de raadkamer kan ook beslissen dat de advocate haar cliënt mag vertegenwoordigen, en de aanhouding van de verdachte toch verlengen. Waarom de verdachte een poging tot zelfdoding ondernam, is niet duidelijk. Hij heeft de feiten altijd ontkend, maar alle bewijsmateriaal wijst in zijn richting. (Belga/EE)