"Ik heb gisterenavond een gesprek gehad met mijn cliënt, maar dat was vrij beperkt gelet op wat er gebeurd is", zegt zijn advocate. "Hij blijft formeel ontkennen. Ik zal hem de komende dagen opnieuw bezoeken met het oog op de zitting van de raadkamer. Ik hoop dat hij snel het ziekenhuis kan verlaten en dat hij dinsdag voor de raadkamer kan verschijnen."

De verdediging van de man heeft een uitstel gekregen van de raadkamer in Gent. De zaak werd uitgesteld naar dinsdag, wanneer de verdachte vermoedelijk aanwezig zal zijn op de raadkamer.

'Ik wil er vanaf zijn'

De verdediging kan niet zeggen waarom de man zichzelf van het leven probeerde te beroven. De man verklaarde in het ziekenhuis "ik wil er vanaf zijn", maar hij houdt vol dat hij onschuldig is. Het is nog niet duidelijk wanneer de man opnieuw zal verhoord worden. Hij blijft onder aanhoudingsmandaat. Als zijn toestand het toelaat, zal hij van het ziekenhuis terug naar de gevangenis gebracht worden.
De verdachte ondernam donderdagnamiddag een poging tot zelfdoding in de gevangenis van Gent, maar zijn toestand is niet langer levensbedreigend. Hij was vrijdag niet in staat om de zitting van de raadkamer bij te wonen, maar zijn toestand zal dat dinsdag vermoedelijk wel toelaten.

De verdachte werd dinsdagmiddag aangehouden door de onderzoeksrechter. Het lichaam van de vermiste Aurore Ruyffelaere werd maandagavond aangetroffen in de koffer van de wagen van de verdachte.

Wurging

Het gaat om een 29-jarige man van Russische afkomst die legaal in ons land verblijft en niet gekend was bij het gerecht. Uit de autopsie blijkt dat het slachtoffer gewurgd werd. Er werden geen aanwijzingen van seksueel geweld gevonden. (Belga/TE)

"Ik heb gisterenavond een gesprek gehad met mijn cliënt, maar dat was vrij beperkt gelet op wat er gebeurd is", zegt zijn advocate. "Hij blijft formeel ontkennen. Ik zal hem de komende dagen opnieuw bezoeken met het oog op de zitting van de raadkamer. Ik hoop dat hij snel het ziekenhuis kan verlaten en dat hij dinsdag voor de raadkamer kan verschijnen." De verdediging van de man heeft een uitstel gekregen van de raadkamer in Gent. De zaak werd uitgesteld naar dinsdag, wanneer de verdachte vermoedelijk aanwezig zal zijn op de raadkamer. 'Ik wil er vanaf zijn'De verdediging kan niet zeggen waarom de man zichzelf van het leven probeerde te beroven. De man verklaarde in het ziekenhuis "ik wil er vanaf zijn", maar hij houdt vol dat hij onschuldig is. Het is nog niet duidelijk wanneer de man opnieuw zal verhoord worden. Hij blijft onder aanhoudingsmandaat. Als zijn toestand het toelaat, zal hij van het ziekenhuis terug naar de gevangenis gebracht worden. De verdachte ondernam donderdagnamiddag een poging tot zelfdoding in de gevangenis van Gent, maar zijn toestand is niet langer levensbedreigend. Hij was vrijdag niet in staat om de zitting van de raadkamer bij te wonen, maar zijn toestand zal dat dinsdag vermoedelijk wel toelaten. De verdachte werd dinsdagmiddag aangehouden door de onderzoeksrechter. Het lichaam van de vermiste Aurore Ruyffelaere werd maandagavond aangetroffen in de koffer van de wagen van de verdachte. Wurging Het gaat om een 29-jarige man van Russische afkomst die legaal in ons land verblijft en niet gekend was bij het gerecht. Uit de autopsie blijkt dat het slachtoffer gewurgd werd. Er werden geen aanwijzingen van seksueel geweld gevonden. (Belga/TE)