Maar het Gentse gemeenteraadslid en voormalige fractievoorzitter van CD&V, die in Gent met Open VLD bestuurt, geeft zijn zitje niet terug aan de partij, zoals CD&V-schepen Mieke Van Hecke had gevraagd.

Het vertrek van Yüksel kreeg kritiek van Gents CD&V-schepen Mieke Van Hecke, die erop aandrong Yüksel zijn zitje in de Gentse gemeenteraad zou teruggeven aan de partij. Ook Gents burgemeester en partijgenoot Mathias De Clercq (Open VLD) gaf aan die optie te verkiezen. Maar Yüksel staat zijn zetel dus niet af en zal zetelen als onafhankelijk gemeenteraadslid, blijkt maandag tijdens de Gentse gemeenteraad. CD&V heeft Stijn De Roo als nieuwe fractievoorzitter aangeduid.

Maar het Gentse gemeenteraadslid en voormalige fractievoorzitter van CD&V, die in Gent met Open VLD bestuurt, geeft zijn zitje niet terug aan de partij, zoals CD&V-schepen Mieke Van Hecke had gevraagd.Het vertrek van Yüksel kreeg kritiek van Gents CD&V-schepen Mieke Van Hecke, die erop aandrong Yüksel zijn zitje in de Gentse gemeenteraad zou teruggeven aan de partij. Ook Gents burgemeester en partijgenoot Mathias De Clercq (Open VLD) gaf aan die optie te verkiezen. Maar Yüksel staat zijn zetel dus niet af en zal zetelen als onafhankelijk gemeenteraadslid, blijkt maandag tijdens de Gentse gemeenteraad. CD&V heeft Stijn De Roo als nieuwe fractievoorzitter aangeduid.