Sinds dinsdagavond ontvangen de Brandweerzone Zuid-Oost, de lokale politie Aalst, Eandis en het stadsbestuur verschillende meldingen van geurhinder. De veiligheidscel van de stad Aalst schakelde verschillende instanties in om lucht-, bodem-, en waterstalen te onderzoeken. "De oorzaak van de geurhinder is voorlopig onbekend", zegt burgemeester Christoph D'Haese (N-VA). "Verschillende instanties zijn volop bezig met het uitvoeren van onderzoeken."

De resultaten van een onderzoek op de luchtkwaliteit toonde alvast geen afwijkende waarden, er wordt onder meer nog rioolslib onderzocht. De brandweer van Aalst spoelde de riolen de afgelopen dagen.

Een buurtonderzoek naar een illegale lozing in de wijk Overhammekouter leverde niets op, aldus nog het stadsbestuur.

Bewoners die geurhinder waarnemen in hun woning, worden aangeraden om watersloten ('sifons') door te spoelen met water en de ruimte te ventileren.

Vrijdag om 9 uur roept burgemeester D'Haese de veiligheidscel van de stad Aalst opnieuw bijeen, om de toestand te evalueren.

Sinds dinsdagavond ontvangen de Brandweerzone Zuid-Oost, de lokale politie Aalst, Eandis en het stadsbestuur verschillende meldingen van geurhinder. De veiligheidscel van de stad Aalst schakelde verschillende instanties in om lucht-, bodem-, en waterstalen te onderzoeken. "De oorzaak van de geurhinder is voorlopig onbekend", zegt burgemeester Christoph D'Haese (N-VA). "Verschillende instanties zijn volop bezig met het uitvoeren van onderzoeken." De resultaten van een onderzoek op de luchtkwaliteit toonde alvast geen afwijkende waarden, er wordt onder meer nog rioolslib onderzocht. De brandweer van Aalst spoelde de riolen de afgelopen dagen. Een buurtonderzoek naar een illegale lozing in de wijk Overhammekouter leverde niets op, aldus nog het stadsbestuur. Bewoners die geurhinder waarnemen in hun woning, worden aangeraden om watersloten ('sifons') door te spoelen met water en de ruimte te ventileren. Vrijdag om 9 uur roept burgemeester D'Haese de veiligheidscel van de stad Aalst opnieuw bijeen, om de toestand te evalueren.