Actrice Veerle Baetens deed een opmerkelijke oproep tot het bijeenhouden van België tijdens haar dankwoord toen ze de prijs voor Beste Actrice in ontvangst nam bij de European Film Awards in Berlijn, zeg maar de Europese Oscars.

'Ik hoop dat Vlaanderen en Wallonië samen blijven, want we hebben hier iets moois,' zei Baetens op het moment dat de ogen van de hele filmwereld op haar waren gericht.

'Sommige mensen willen het land splitsen,' zei Baetens achteraf op de persconferentie waar ze haar dankwoord toelichtte. 'Dat is nu eenmaal bezig in België.'

Ik ben geen politiek mens maar een emotioneel mens en ik vind dat we samen moeten blijven.

'We zijn geen Nederlanders en geen Fransen, maar we zijn noorderlingen en zuiderlingen. Dat vind ik speciaal genoeg om het te willen behouden. Ik ben geen politiek mens, maar een emotioneel mens en ik vind dat we samen moeten blijven.'

'We zitten hier op de European Film Awards. Iedereen verwijst in zijn speech naar de crisis. De Spanjaarden, de Portugezen, de Grieken, ze hebben het allemaal over hoe hard ze lijden onder de crisis. En wij? Wij gaan uit elkaar, of wat?'

Veerle Baetens kreeg de prijs voor Beste Actrice tijdens de European Film Awards voor haar rol van Elise in de film Broken Circle Breakdown. De film was vijf keer genomineerd maar enkel Baetens won ook echt de prijs en dat in een categorie waarin ze het moest opnemen tegen Keira Kneightly, Naomi Watts en Luminita Gheorghiu.

'Elise is de reden dat ik hier sta,' zei Baetens over haar rol in de film. 'Ze is moeder, ze is sexy, ze is alles.' (EE)

Actrice Veerle Baetens deed een opmerkelijke oproep tot het bijeenhouden van België tijdens haar dankwoord toen ze de prijs voor Beste Actrice in ontvangst nam bij de European Film Awards in Berlijn, zeg maar de Europese Oscars. 'Ik hoop dat Vlaanderen en Wallonië samen blijven, want we hebben hier iets moois,' zei Baetens op het moment dat de ogen van de hele filmwereld op haar waren gericht. 'Sommige mensen willen het land splitsen,' zei Baetens achteraf op de persconferentie waar ze haar dankwoord toelichtte. 'Dat is nu eenmaal bezig in België.' 'We zijn geen Nederlanders en geen Fransen, maar we zijn noorderlingen en zuiderlingen. Dat vind ik speciaal genoeg om het te willen behouden. Ik ben geen politiek mens, maar een emotioneel mens en ik vind dat we samen moeten blijven.' 'We zitten hier op de European Film Awards. Iedereen verwijst in zijn speech naar de crisis. De Spanjaarden, de Portugezen, de Grieken, ze hebben het allemaal over hoe hard ze lijden onder de crisis. En wij? Wij gaan uit elkaar, of wat?' Veerle Baetens kreeg de prijs voor Beste Actrice tijdens de European Film Awards voor haar rol van Elise in de film Broken Circle Breakdown. De film was vijf keer genomineerd maar enkel Baetens won ook echt de prijs en dat in een categorie waarin ze het moest opnemen tegen Keira Kneightly, Naomi Watts en Luminita Gheorghiu. 'Elise is de reden dat ik hier sta,' zei Baetens over haar rol in de film. 'Ze is moeder, ze is sexy, ze is alles.' (EE)