"De Heilige Stoel volgt de situatie aandachtig op, is zich bewust van de ernst en verzamelt de nodige elementen voor een evaluatie ten gronde", verklaarde woordvoerder Federico Lombardi vrijdag.

De woordvoerder van het Vaticaan benadrukte dat "de verklaringen van de Belgische bisschoppen op een duidelijke manier de gevoelens van verbazing en bezorgdheid uitdrukken die zijn teweeggebracht door het interview van de gewezen bisschop van Brugge."

De bisschoppen in ons land hadden eerder laten weten "uitermate geschokt" te zijn door het interview, waarin Vangheluwe geen teken van berouw toont. "Het ligt niet in de lijn van wat Rome hem heeft gevraagd", luidde het in hun gemeenschappelijke verklaring. (Belga)

"De Heilige Stoel volgt de situatie aandachtig op, is zich bewust van de ernst en verzamelt de nodige elementen voor een evaluatie ten gronde", verklaarde woordvoerder Federico Lombardi vrijdag. De woordvoerder van het Vaticaan benadrukte dat "de verklaringen van de Belgische bisschoppen op een duidelijke manier de gevoelens van verbazing en bezorgdheid uitdrukken die zijn teweeggebracht door het interview van de gewezen bisschop van Brugge." De bisschoppen in ons land hadden eerder laten weten "uitermate geschokt" te zijn door het interview, waarin Vangheluwe geen teken van berouw toont. "Het ligt niet in de lijn van wat Rome hem heeft gevraagd", luidde het in hun gemeenschappelijke verklaring. (Belga)