Laurents bedrijf verhuurt gebouwen in de Aarlenstraat in Brussel en had vorig jaar 2,9 miljoen euro schulden, terwijl de activa 2,4 miljoen bedroegen. Dat schrijven De Tijd en L'Echo. Zij citeren een deskundige die zegt dat de zaak virtueel failliet is.

Op zoek naar huurders

Etienne Davignon moet het vastgoedbedrijf proberen te redden. "Het is voorbarig om van een faillissement te spreken", zegt hij. "We zoeken samen met de huurders een oplossing." Die huurders betwisten immers de hoge huurkosten die hen worden aangerekend.

Vastgoedkoning

Kamerlid Theo Francken van de N-VA is niet te spreken over de nevenactiviteiten van de prins. "De nieuwe dotatiewet is niet duidelijk over welke nevenactiviteiten onze royals wel of niet mogen hebben. Als Laurent zich geroepen voelt om de Brusselse vastgoedkoning te worden, moet de regering zijn dotatie van 312.000 euro per jaar intrekken", zegt hij. (Belga/TV)

Laurents bedrijf verhuurt gebouwen in de Aarlenstraat in Brussel en had vorig jaar 2,9 miljoen euro schulden, terwijl de activa 2,4 miljoen bedroegen. Dat schrijven De Tijd en L'Echo. Zij citeren een deskundige die zegt dat de zaak virtueel failliet is.Etienne Davignon moet het vastgoedbedrijf proberen te redden. "Het is voorbarig om van een faillissement te spreken", zegt hij. "We zoeken samen met de huurders een oplossing." Die huurders betwisten immers de hoge huurkosten die hen worden aangerekend.Kamerlid Theo Francken van de N-VA is niet te spreken over de nevenactiviteiten van de prins. "De nieuwe dotatiewet is niet duidelijk over welke nevenactiviteiten onze royals wel of niet mogen hebben. Als Laurent zich geroepen voelt om de Brusselse vastgoedkoning te worden, moet de regering zijn dotatie van 312.000 euro per jaar intrekken", zegt hij. (Belga/TV)