Dat schrijven Het Nieuwsblad en de kranten van Sudpresse.

De raden van bestuur van Cerbux Invest en Rec Arlon 67 slaan alarm. Beide vennootschappen, waarin prins Laurent belangen heeft, stapelen de schulden op. De meest recente jaarrekening van Cerbux Invest toont over 2014 een verlies van bijna 360.000 euro. Ook in 2013 kleurden de cijfers al rood. De aanstelling van prinses Claire als crisismanager, ruim twee jaar geleden, heeft geen beterschap gebracht. De gecumuleerde verliezen bedragen intussen meer dan twee miljoen euro.

Rand faillissement

KBC, de belangrijkste bankier van Cerbux, verwacht dringend verandering. Daarvoor is drie miljoen euro vers kapitaal nodig, liet de raad van bestuur weten aan de aandeelhouders. Deadline: 30 september.

Cerbux staat op de rand van het faillissement, schrijven de kranten van Sudpresse.

Volgens Het Nieuwsblad wijt de leiding van Cerbux de problemen grotendeels aan de verminderde huurinkomsten van het ecohuis in de Europese wijk in Brussel. Drie vijfde van het kantorencomplex staat leeg. "Ondanks de uitstekende ligging van het gebouw, in de nabijheid van Europese instellingen, is er geen beterschap op de huurmarkt in zicht", aldus de raad van bestuur.

(Belga/RR)

Dat schrijven Het Nieuwsblad en de kranten van Sudpresse.De raden van bestuur van Cerbux Invest en Rec Arlon 67 slaan alarm. Beide vennootschappen, waarin prins Laurent belangen heeft, stapelen de schulden op. De meest recente jaarrekening van Cerbux Invest toont over 2014 een verlies van bijna 360.000 euro. Ook in 2013 kleurden de cijfers al rood. De aanstelling van prinses Claire als crisismanager, ruim twee jaar geleden, heeft geen beterschap gebracht. De gecumuleerde verliezen bedragen intussen meer dan twee miljoen euro.KBC, de belangrijkste bankier van Cerbux, verwacht dringend verandering. Daarvoor is drie miljoen euro vers kapitaal nodig, liet de raad van bestuur weten aan de aandeelhouders. Deadline: 30 september.Cerbux staat op de rand van het faillissement, schrijven de kranten van Sudpresse.Volgens Het Nieuwsblad wijt de leiding van Cerbux de problemen grotendeels aan de verminderde huurinkomsten van het ecohuis in de Europese wijk in Brussel. Drie vijfde van het kantorencomplex staat leeg. "Ondanks de uitstekende ligging van het gebouw, in de nabijheid van Europese instellingen, is er geen beterschap op de huurmarkt in zicht", aldus de raad van bestuur.(Belga/RR)