Op de agenda van koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte (SP.A) stond voor vrijdag overleg met vier partijvoorzitters. Tijdens het weekeinde ontmoet hij de voorzitters van de drie andere partijen die aan de onderhandelingen deelnemen en heeft hij een reeks bilaterale contacten.

Vande Lanotte wordt begin volgende week verwacht bij de koning met zijn rapport over de financieringswet. Volgens de laatste berichten zou dat op dinsdag 16 november zijn.

Op maandag 15 november buigen de zes experts die Vande Lanotte aan het werk heeft gezet zich op de zetel van de Nationale Bank (NBB) nog eens over het rapport dat de NBB en het Planbureau hebben gemaakt over de voorstellen voor een nieuwe financieringswet.

Die voorstellen werden ingediend door de zeven partijen die deelnemen aan de onderhandelingen over de staatshervorming. Maandagnamiddag krijgen de partijen de simulaties van hun voorstel. Pas nadat Vande Lanotte zijn rapport heeft voorgesteld aan de vorst worden ze ingelicht over de andere voorstellen.

Vrijdag verluidde dat de bemiddelaar vanaf woensdag 17 november mogelijk weer (apart) met de voorzitters van N-VA, PS, CD&V, CDH, SP.A, Ecolo en Groen! rond de tafel gaat zitten.

Op de agenda van koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte (SP.A) stond voor vrijdag overleg met vier partijvoorzitters. Tijdens het weekeinde ontmoet hij de voorzitters van de drie andere partijen die aan de onderhandelingen deelnemen en heeft hij een reeks bilaterale contacten.Vande Lanotte wordt begin volgende week verwacht bij de koning met zijn rapport over de financieringswet. Volgens de laatste berichten zou dat op dinsdag 16 november zijn.Op maandag 15 november buigen de zes experts die Vande Lanotte aan het werk heeft gezet zich op de zetel van de Nationale Bank (NBB) nog eens over het rapport dat de NBB en het Planbureau hebben gemaakt over de voorstellen voor een nieuwe financieringswet. Die voorstellen werden ingediend door de zeven partijen die deelnemen aan de onderhandelingen over de staatshervorming. Maandagnamiddag krijgen de partijen de simulaties van hun voorstel. Pas nadat Vande Lanotte zijn rapport heeft voorgesteld aan de vorst worden ze ingelicht over de andere voorstellen.Vrijdag verluidde dat de bemiddelaar vanaf woensdag 17 november mogelijk weer (apart) met de voorzitters van N-VA, PS, CD&V, CDH, SP.A, Ecolo en Groen! rond de tafel gaat zitten.