Koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte (SP.A) heeft dinsdagnamiddag bij de vorst tussentijds verslag over zijn opdracht uitgebracht.

De voormalige vicepremier en minister van staat werd op 21 oktober belast met zijn opdracht, die er hoofdzakelijk uit bestaat het vertrouwen tussen de zeven partijen die onderhandelen te herstellen en de discussie over een nieuwe financieringswet te objectiveren.

Voor dat laatste zullen de effecten van de verschillende voorstellen voor een herziening van de financieringswet berekend worden door de Nationale Bank en het federaal Planbureau. Daarnaast buigt Vande Lanotte zich ook over de andere thema's die door N-VA, PS, CD&V, SP.A, CDH, Ecolo en Groen! in het kader van de staatshervorming werden behandeld.

Vande Lanotte heeft de verschillende partijvoorzitters ontmoet en tweemaal de hoofdrolspelers in de onderhandelingen, Elio Di Rupo en Bart De Wever, bijeengebracht. Vanaf woensdag herneemt hij zijn bi- en trilaterale contacten.

Koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte (SP.A) heeft dinsdagnamiddag bij de vorst tussentijds verslag over zijn opdracht uitgebracht.De voormalige vicepremier en minister van staat werd op 21 oktober belast met zijn opdracht, die er hoofdzakelijk uit bestaat het vertrouwen tussen de zeven partijen die onderhandelen te herstellen en de discussie over een nieuwe financieringswet te objectiveren.Voor dat laatste zullen de effecten van de verschillende voorstellen voor een herziening van de financieringswet berekend worden door de Nationale Bank en het federaal Planbureau. Daarnaast buigt Vande Lanotte zich ook over de andere thema's die door N-VA, PS, CD&V, SP.A, CDH, Ecolo en Groen! in het kader van de staatshervorming werden behandeld.Vande Lanotte heeft de verschillende partijvoorzitters ontmoet en tweemaal de hoofdrolspelers in de onderhandelingen, Elio Di Rupo en Bart De Wever, bijeengebracht. Vanaf woensdag herneemt hij zijn bi- en trilaterale contacten.