De weg naar een akkoord is nog moeilijk en onzeker, maar alle partijen spannen zich op een eerlijke manier in. Dat heeft koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte dinsdagavond gezegd na zijn audiëntie bij koning Albert.

Tijdens een korte persconferentie verklaarde Vande Lanotte (SP.A) dat alle partijen het spel eerlijk spelen en zich inspannen om dichter tot een akkoord te komen.

De bemiddelaar herinnerde eraan dat zijn eerste opdracht het
wegwerken was van het onderlinge wantrouwen dat de laatste tijd tussen de verschillende partijen was gegroeid. Vande Lanotte meent dat een deel van de weg naar het herstel van het vertrouwen is afgelegd.

Weer overleg met partijvoorzitters

'Op zich is dat natuurlijk niet voldoende om tot een akkoord te komen, maar zonder zou het zeker niet mogelijk zijn', aldus Vande Lanotte. Hij stelt vast dat zijn discrete werkwijze in de huidige omstandigheden de beste garanties biedt en zal op die manier voortwerken.

Vande Lanotte zal tijdens de komende dagen weer de nodige contacten leggen, 'met de nodige snelheid, maar zonder overhaast te werk te gaan'. De bemiddelaar wil voor het weekeinde alle
voorzitters opnieuw gezien hebben.

Van zodra de simulaties van de Nationale Bank en het Federaal Planbureau over de voorstellen voor een nieuwe financieringswet klaar zijn, zal hij die aan de koning toelichten. Tot zolang zal hij zich van elke commentaar onthouden.

De weg naar een akkoord is nog moeilijk en onzeker, maar alle partijen spannen zich op een eerlijke manier in. Dat heeft koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte dinsdagavond gezegd na zijn audiëntie bij koning Albert.Tijdens een korte persconferentie verklaarde Vande Lanotte (SP.A) dat alle partijen het spel eerlijk spelen en zich inspannen om dichter tot een akkoord te komen.De bemiddelaar herinnerde eraan dat zijn eerste opdracht het wegwerken was van het onderlinge wantrouwen dat de laatste tijd tussen de verschillende partijen was gegroeid. Vande Lanotte meent dat een deel van de weg naar het herstel van het vertrouwen is afgelegd. Weer overleg met partijvoorzitters'Op zich is dat natuurlijk niet voldoende om tot een akkoord te komen, maar zonder zou het zeker niet mogelijk zijn', aldus Vande Lanotte. Hij stelt vast dat zijn discrete werkwijze in de huidige omstandigheden de beste garanties biedt en zal op die manier voortwerken.Vande Lanotte zal tijdens de komende dagen weer de nodige contacten leggen, 'met de nodige snelheid, maar zonder overhaast te werk te gaan'. De bemiddelaar wil voor het weekeinde alle voorzitters opnieuw gezien hebben.Van zodra de simulaties van de Nationale Bank en het Federaal Planbureau over de voorstellen voor een nieuwe financieringswet klaar zijn, zal hij die aan de koning toelichten. Tot zolang zal hij zich van elke commentaar onthouden.