Voormalig Waals minister-president Jean-Claude Van Cauwenberghe (PS) is in verdenking gesteld wegens passieve corruptie in het dossier van de sporthal van Beaumont.

Dat meldt Le Vif/L'Express. Volgens het weekblad werd Van Cau op 28 april in verdenking gesteld naar aanleiding van een verhoor over de zaak.


In juni 2008 waren er huiszoekingen bij Van Cauwenberghe in het kader van het dossier.

Het gerecht van Charleroi vermoedt dat Van Cauwenberghe zijn vriend en zakenman Michel Vandezande heeft bevoordeeld bij de bouw, die in 2002 1,8 miljoen euro kostte.

.

Door de voorrang van rechtsmacht werd het dossier in juni 2009 overgeheveld naar het Luikse hof van beroep. Van Cauwenberghe zou de feiten immers gepleegd hebben toen hij minister-president was.

Le Vif verneemt uit goede bron dat Van Cauwenbergh nu in verdenking is gesteld in het dossier omdat hij Vandezande heeft bevoordeeld in ruil voor persoonlijk voordeel.

Dat voordeel zou erin hebben bestaan dat Vandezande in 2001 werken liet uitvoeren in de woning van de voormalige minister-president die maar gedeeltelijk betaald werden, zo meldt het weekblad op zijn website.

Voormalig Waals minister-president Jean-Claude Van Cauwenberghe (PS) is in verdenking gesteld wegens passieve corruptie in het dossier van de sporthal van Beaumont.Dat meldt Le Vif/L'Express. Volgens het weekblad werd Van Cau op 28 april in verdenking gesteld naar aanleiding van een verhoor over de zaak. In juni 2008 waren er huiszoekingen bij Van Cauwenberghe in het kader van het dossier.Het gerecht van Charleroi vermoedt dat Van Cauwenberghe zijn vriend en zakenman Michel Vandezande heeft bevoordeeld bij de bouw, die in 2002 1,8 miljoen euro kostte..Door de voorrang van rechtsmacht werd het dossier in juni 2009 overgeheveld naar het Luikse hof van beroep. Van Cauwenberghe zou de feiten immers gepleegd hebben toen hij minister-president was.Le Vif verneemt uit goede bron dat Van Cauwenbergh nu in verdenking is gesteld in het dossier omdat hij Vandezande heeft bevoordeeld in ruil voor persoonlijk voordeel.Dat voordeel zou erin hebben bestaan dat Vandezande in 2001 werken liet uitvoeren in de woning van de voormalige minister-president die maar gedeeltelijk betaald werden, zo meldt het weekblad op zijn website.