Als de saneringsmaatregelen niet worden aangepast, roepen de drie vakbonden op tot een nationale staking op maandag 30 januari. Dat schrijven verschillende kranten.

De drie vakbonden vinden dat de gevolgen van de regeringsplannen voor werknemers en uitkeringstrekkers te groot zijn. Ze eisen dat de regering de plannen bijstuurt. Als dat niet gebeurt, gaat het land op 30 januari plat. De vakbonden hebben gisteren een eisencahier van 25 pagina's aan de regering bezorgd.

Verontwaardiging over vertrouwensbreuk

De bonden spreken van een vertrouwensbreuk. "De regeringspartijen en de werkgevers bleven doof voor de verontwaardiging bij vele werknemers, met en zonder werk, zoals die op de manifestatie van 2 december tot uiting kwam. En die verontwaardiging groeit dag na dag naarmate doordringt welke ingrijpende gevolgen de sanering heeft op vele werknemers en werklozen", aldus de vakbonden.

Tijdskrediet

De bonden storen zich vooral aan de 'contractbreuken' die de regering wil doorvoeren. Daarmee bedoelen ze maatregelen die de sociale kenmerken van bepaalde statuten en cours de route wijzigen. Dat geldt bijvoorbeeld voor tijdskrediet en zogenaamde landingsbanen. (Belga/SD)

Als de saneringsmaatregelen niet worden aangepast, roepen de drie vakbonden op tot een nationale staking op maandag 30 januari. Dat schrijven verschillende kranten.De drie vakbonden vinden dat de gevolgen van de regeringsplannen voor werknemers en uitkeringstrekkers te groot zijn. Ze eisen dat de regering de plannen bijstuurt. Als dat niet gebeurt, gaat het land op 30 januari plat. De vakbonden hebben gisteren een eisencahier van 25 pagina's aan de regering bezorgd.Verontwaardiging over vertrouwensbreukDe bonden spreken van een vertrouwensbreuk. "De regeringspartijen en de werkgevers bleven doof voor de verontwaardiging bij vele werknemers, met en zonder werk, zoals die op de manifestatie van 2 december tot uiting kwam. En die verontwaardiging groeit dag na dag naarmate doordringt welke ingrijpende gevolgen de sanering heeft op vele werknemers en werklozen", aldus de vakbonden.TijdskredietDe bonden storen zich vooral aan de 'contractbreuken' die de regering wil doorvoeren. Daarmee bedoelen ze maatregelen die de sociale kenmerken van bepaalde statuten en cours de route wijzigen. Dat geldt bijvoorbeeld voor tijdskrediet en zogenaamde landingsbanen. (Belga/SD)