Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen op basis van bronnen in de omgeving van de familie Morel. De aankondiging is voor later gepland. Aanvankelijk leek het erop dat Ludo Van Campenhout (ex-Open Vld) de Antwerpse N-VA-lijst zou duwen. Tot bleek dat Van Campenhout straks op de vierde plaats van de lijst zal staan, achter Bart De Wever, Liesbeth Homans en Koen Kennis, de kabinetschef van Geert Bourgeois.

Sindsdien was het gissen naar de verrassingskandidaat die De Wever achter de hand hield om zijn lijst te duwen. Dat wordt dus Chris Morel, ex-CVP'er en ex-topmanager, maar vooral de vader van Marie-Rose, die begin 2011 overleed. Eind de jaren zeventig was Chris Morel voor de CVP voorzitter van het OCMW in Merksem. Meer dan als politicus maakte Chris Morel naam als topmanager van Alcatel Bell. Hij was een van de pioniers van het Vlaamse zakenleven in China. Hij is ereburger van Shanghai en Peking.

Goede banden met De Wever

Bart De Wever, N-VA-voorzitter en lijsttrekker in Antwerpen, had altijd goede banden met de familie Morel. Tijdens de begrafenis van Marie-Rose Morel, die vorig jaar overleed aan een slepende ziekte, hield hij nog een afscheidsrede.

De gewezen Vlaams Belang-politica was een studiegenote van De Wever in Leuven, ze deelden dezelfde politieke belangstelling. In 2004 liet zij De Wever achter bij N-VA en sloot ze zich aan bij het toenmalige Vlaams Blok. Vader Chris Morel steunde zijn dochter altijd in haar politieke ambities, ook in haar verzet tegen de harde lijn van Filip Dewinter (Vlaams Belang). Zelf werd hij nooit lid van het Vlaams Blok of Belang. (Belga/RDM)

Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen op basis van bronnen in de omgeving van de familie Morel. De aankondiging is voor later gepland. Aanvankelijk leek het erop dat Ludo Van Campenhout (ex-Open Vld) de Antwerpse N-VA-lijst zou duwen. Tot bleek dat Van Campenhout straks op de vierde plaats van de lijst zal staan, achter Bart De Wever, Liesbeth Homans en Koen Kennis, de kabinetschef van Geert Bourgeois. Sindsdien was het gissen naar de verrassingskandidaat die De Wever achter de hand hield om zijn lijst te duwen. Dat wordt dus Chris Morel, ex-CVP'er en ex-topmanager, maar vooral de vader van Marie-Rose, die begin 2011 overleed. Eind de jaren zeventig was Chris Morel voor de CVP voorzitter van het OCMW in Merksem. Meer dan als politicus maakte Chris Morel naam als topmanager van Alcatel Bell. Hij was een van de pioniers van het Vlaamse zakenleven in China. Hij is ereburger van Shanghai en Peking. Goede banden met De Wever Bart De Wever, N-VA-voorzitter en lijsttrekker in Antwerpen, had altijd goede banden met de familie Morel. Tijdens de begrafenis van Marie-Rose Morel, die vorig jaar overleed aan een slepende ziekte, hield hij nog een afscheidsrede. De gewezen Vlaams Belang-politica was een studiegenote van De Wever in Leuven, ze deelden dezelfde politieke belangstelling. In 2004 liet zij De Wever achter bij N-VA en sloot ze zich aan bij het toenmalige Vlaams Blok. Vader Chris Morel steunde zijn dochter altijd in haar politieke ambities, ook in haar verzet tegen de harde lijn van Filip Dewinter (Vlaams Belang). Zelf werd hij nooit lid van het Vlaams Blok of Belang. (Belga/RDM)